| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunginjohtaja: Pyydän teitä kaikkia ottamaan tilanteen sen vaatimalla vakavuudella

Kauniaisten kaupunki on päättänyt uusista rajoituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Lukiot siirtyvät etäopetukseen ja kirjastossa on rajoittettua toimintaa.

 

Koko Uusimaa on siirtynyt koronaepidemiassa nk. leviämisvaiheeseen ja myös Kauniaisissa tapausmäärät ovat kahden edellisen viikon aikana lähteneet selvään nousuun.

Pääkaupunkiseudulla, Kauniaisissa ja laajemmin Uudellamaalla on tästä johtuen jouduttu tässä vaiheessa pääosin ajanjaksolle 30.11.-20.12. ottamaan käyttöön huomattavasti kesänjälkeistä aikaa tiukemmat rajoitukset ja uudet suositukset.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masarin mukaan mitkään rajoitukset tai suositukset tosin eivät estä taudin leviämistä, mikäli kuntalaiset eivät ota niitä vakavasti.

– Nyt on kriittinen hetki hidastaa koronaepidemian leviämistä. Rajoitustoimien ohella jokainen voi omalla toiminnallaan parantaa turvallisuutta ja vähentää taudin leviämisen riskiä. Kasvomaskin käyttö, sosiaalisten kontaktien vähentäminen ja testiin hakeutuminen vähäistenkin oireiden takia auttavat tartuntaketjujen pysäyttämisessä. Pyydän teitä kaikkia ottamaan tilanteen sen vaatimalla vakavuudella, hän sanoo.

Kauppakeskuksessa toivotaan maskeja 

Kauppakeskuksille annettu ohje pyytää sulkemaan yhteiset alueet. Granissa ei ole sellaisia, esimerkiksi leikkipaikkoja, joten toiminta jatkuu kauppakeskuspäällikkö Heli Vainion mukaan ennallaan.

– Henkilökuntamme käyttää maskeja ja toivoo samaa asiakkailta, hän sanoo KG:lle.

Kaupungintalo kiinni

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään määräajaksi kuitenkin siten, että korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta.

Julkiset tilat suljetaan ajaksi 30.11.-20.12. lukuun ottamatta välttämättömät toiminnot. Kirjastolla tulee olemaan tietty, rajoitettu toiminta, josta kirjasto tiedottaa tarkemmin.

Lukiot siirtyvät etäopetukseen.

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Tämä on voimassa 30.11.-20.12. Kauniaisten musiikkiopisto ja Kauniaisten kuvataidekoulu järjestävät mahdollisuuksien mukaan etätoimintaa.

Kaupungintalo on kiinni 30.11-20.12.2020.

– Hoidamme tarvittavat asiakaskäynnit arkisin klo 8-15.45. Soita mieluiten etukäteen tai ota yhteyttä infoon, puh 050 411 6415, niin pääset sisään, kaupunki kertoo nettisivuillaan.

Lue lisää uusista rajoituksista kaupungin nettisivuilta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *