| KAUPUNKI - STADEN

Grankulla stad bereder nya begräsningar – besked på fredag

Grankulla stad bereder nya begränsningar och åtgärder för att hindra spridningen av coronaviruset.

Hela Nyland och även Grankulla anses nu befinna sig i coronavirusepidemins spridningsfas.

– Staden bereder för närvarande nya begränsningar och åtgärder för att hindra spridningen av coronaviruset. Vi informerar mera om dem och deras inverkan på stadens tjänster i morgon på fredagen, berättar informatör Markus Jahnsson.

För Grankullas del innebär detta troligtvis att stadens faciliteter stängs för en viss tid och att gymnasierna övergår till distansundervisning.

Även i Grankulla konstateras nu allt fler coronafall.

– I Grankulla har sammanlagt närmare 70 personer smittats av corona. Största delen av de smittade har återhämtat sig väl. Fallen har under de senaste två veckorna klart ökat. Vi har många exponeringar trots restriktionsåtgärder och de har skett i hobbygrupper, skolor och på privattillställningar, sade stadsdirektör Christoffer Masar i torsdagens Kaunis Grani.

Enligt honom lever vi nu i en kritisk tidpunkt för att hindra att coronaepidemin sprider sig.

– Utöver restriktionerna kan alla själv verka för att öka säkerheten och minska risken att smittan sprider sig. Använd ansiktsmask, minska på sociala kontakter och sök dig till test då du känner av minsta symptom så hjälper du till att stoppa smittokedjorna, konstaterade han.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *