| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp: Undvik privata tillställningar med över 10 deltagare

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona berättade om epidemiläget och -prognosen vid en presskonferens på fredagen (13.11) samt om samarbete och beredskap för att hejda epidemin.

Gruppen rekommenderar också att tillsvidare undvika privata tillställningar med över 10 personer. Rekommendationen har tidigare berört tillställningar med över 20 personer.

– Rekommendationen berör bland annat tillställningar för studerande, höstens studentfester och fester under julen. I gruppens beredning finns även en rekommendation för personalen inom småbarnspedagogiken, sägs det i ett pressmeddelande.

Coronaepidemiläget har varit relativt jämnt i huvudstadsregionen under de senaste veckorna. Trots gällande åtgärder har det under den senaste tiden funnits tecken på en ökning av epidemiläget. Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona har förberett nya rekommendationer och åtgärder som snabbt kan tas i bruk när epidemiläget förutsätter det. Nya åtgärder kan alltså genomföras redan nu i upptrappningsfasen av epidemin innan en eventuell spridningsfas.

Regionens koordinationsgrupp för coronaviruset bestämde förra veckan att all personal i grundskolorna rekommenderas använda ansiktsmask i arbetet. Rekommendationen publicerades den 9 november och den berör lärare och övrig personal i skolorna i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *