| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä: Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia pitää välttää

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi tiedotustilaisuudessa perjantaina (13.11.) epidemiatilanteesta ja -ennusteesta sekä yhteistyöstä ja varautumisesta epidemian hillitsemiseksi.

Lisäksi annettiin suositus yli 10 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä toistaiseksi. Aiemmin voimassa ollut suositus koski yli 20 hengen tilaisuuksia.

Tilaisuudessa kerrattiin alueella tällä hetkellä voimassa olevia keskeisimpiä rajoituksia ja suosituksia.

– Suositus koskee muun muassa opiskelijatilaisuuksia, syksyn ylioppilasjuhlia ja joulun ajan juhlia. Ryhmän valmistelussa on myös varhaiskasvatuksen henkilöstöä koskeva maskisuositus, sanotaan lehdistötiedotteessa.

Koronaepidemiatilanne on ollut pääkaupunkiseudulla viime viikkoina suhteellisen tasainen. Viime aikoina on kuitenkin voimassa olevista toimenpiteistä huolimatta ollut näkyvissä merkkejä epidemiatilanteen kiihtymisestä. Tämän vuoksi alueen koronakoordinaatioryhmä on valmistellut uusia suosituksia ja toimenpiteitä, jotka voidaan ottaa nopeasti käyttöön heti, mikäli epidemiatilanne sitä edellyttää. Uusia toimenpiteitä saatetaan siis toteuttaa jo nykyisessä epidemian kiihtymisvaiheessa, ennen mahdollista leviämisvaihetta.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi viime viikon kokouksessaan, että peruskoulujen koko henkilöstölle suositellaan kasvomaskien käyttöä työssä. Suositus julkistettiin 9. marraskuuta ja se koskee opettajia ja muuta koulun henkilöstöä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *