| URHEILU - IDROTT

Fotboll: Jyri Nieminen ny chefstränare för GrIFK

Jyri Nieminen har utnämnts till ny chefstränare för GrIFK, som förbereder för säsongen 2021 i Tvåan. Till sin hjälp har han Mark Soutar och båda tränarna kommer att ha en stor roll i uppbyggandet av lagets spelsystem.

 

Bådas kontrakt är 1-årigt. Förra säsongen tränades laget av Jari Europaeus.

Nieminen och Soutar känner varandra sedan tidigare. Tränarparet var tränare i MPS och lyckades lyfta laget från Trean till Tvåan. Nieminen tränade ännu Legirus Inter säsongen efter att MPS-kontraktet tog slut, innan han gick vidare för att träna juniorer.

Mark Soutar är mycket bekant i Grankulla både som tränare och spelare. År 2018 var Mark lagets chefstränare.

– Jyri och Mark har ett välfungerande samarbete och likadan syn på fotboll. Jyri har också jobbat mycket med juniorer och jag tror att han kan hjälpa egna juniorspelare att ta steget upp i representationslaget, säger lagets manager Petter Meyer (på bilden).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *