| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lähellä Deli Årets företagare i Grankulla

Tioåriga Lähellä Deli är Årets företagare i Grankulla. Styrelsen för Grankulla företagare vill med valet av Årets företagare visa sin uppskattning till företagare som är obestridliga proffs på sitt område.

Föreningen belönar dessutom företagarna Pia Laakio och Päivi Leveelahti med personliga Företagarkors för tio års företagande.

– Vi uppskattar Pias och Päivis beslutsamhet och flexibilitet. Duons förmåga att ta risker är uppenbar. Det är den nästan viktigaste egenskapen hos en företagare, framgår det av motiveringarna.

Priset delades ut på torsdagskvällen (19.11.) i stadshuset. På bilden från vänster Päivi Leveelahti, Pia Laakio, stadsdirektör Christoffer Masar, Grankulla Företagares ordförande Kia Katarina Järvinen och Huvudstadsregionens Företagares vd Erkki Pärssinen.

Lähellä Deli är en synlig del av Grankulla centrum. Caféet och den övriga verksamheten kopplad till mat och välmående fyller tio år i år.

– Affärsidén Lähellä Deli gick in för för tio år sedan var säkert inte helt riskfri. En målmedveten satsning på ekologiska och närproducerade livsmedel har lönat sig väl. Senare kom temakvällar för välmående och småskaliga konstutställningar med i konceptet. Kunderna har fått njuta av recitationer och sång. Smidigt och flexibelt, konstaterar föreningen i sina motiveringar.

Företagarföreningen betonar att Lähellä Deli också är en butik, ”ett ymnighetshorn för närproducerade och ekologiska livsmedel. En Delikatessbod utan like”.

– Allt som erbjuds i caféet från åtta på morgonen till sex på kvällen är antingen bakat eller tillverkat själv eller producerat i närområdet. Kompromisslösheten vad gäller råvaror är de här härliga företagarkvinnornas styrka. Frukost, lunch och allt vad man idag kan vänta sig av ett café med full service erbjuds med ett leende och kan förtäras antingen på caféet eller tas med. Catering och take away har hört till Lähellä Delis koncept från starten redan långt före corona, konstaterar föreningen.

Företagarkorset.

Lähellä Delis insats som arbetsgivare är också betydande efter Grankullas måttstock. Många skolelever har inlett sin arbetskarriär på caféet.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *