| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Pandemia: Uudet rajoitukset voimaan maanantaina

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti uusista rajoituksista ja suosituksista perjantaina. Kaupungit, THL ja HUS linjasivat, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulisi rajoittaa 20 henkeen 23.11. alkaen kolmeksi viikoksi.

 

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen, vaikka kaikki vaiheen kriteerit alueella eivät täyty.

Pääkaupunkiseudulla koronaepidemiatilanne on viime päivinä kehittynyt huolestuttavasti.

– Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona, Kauniaisten kaupunki ilmoittaa nettisivuillaan.

Kaupungit lähettävät seuroille asiasta tarkemmat ohjeet ja peruuttavat aikuisten harrastustoiminnan joukkue- ja kontaktilajien vuorot ko. ajalta.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Koronakoordinaatioryhmä kehottaa edelleen 13.11.2020 linjauksensa mukaisesti noudattamaan harkintaa ja pidättyväisyyttä yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä lainkaan. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulun ajan juhlia.

Julkisten tilojen osalta aiemmin tehtyjen rajoitusten lisäksi uimahallien kävijämäärää rajoitetaan puoleen ja pukukaapeista puolet suljetaan. Lisäksi kirjastoissa vähennetään opintosalien paikkoja 23.11.2020 alkaen toistaiseksi.

Kauniaisten kaupunki seuraa ja noudattaa koordinaatioryhmän päätöksiä ja suosituksia, ja tiedottaa tarvittaessa paikallisista täydennyksistä. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *