| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Pandemin: Nya begränsningar i kraft på måndag

Städerna, Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) fastställde på fredagen att det maximala antalet deltagare i offentliga evenemang bör begränsas till 20 personer från och med 23.11 för tre veckor.

 

Samordningsgruppen fastslog på sitt möte 19.11 att huvudstadsregionen har övergått till coronavirusepidemins spridningsfas, trots att alla kriterier för fasen inte uppfylls.

Huvudstadsregionens coronavirusepidemi har visat en oroväckande utveckling under de senaste dagarna.

– Hobbyverksamheten för över 20-åringar som gäller lag- och kontaktsporter i inomhuslokaler som städerna förvaltar avbryts från och med 23.11 för tre veckor. Även matcher, tävlingar och regional serieverksamhet för vuxnas korplag ställs in under samma tidsperiod. Det rekommenderas att privata aktörer iakttar samma begränsningar. Dessutom rekommenderas det att alla hobbyer för vuxna tills vidare verkställs endast i den egna hobbygruppen, skriver Grankulla stad på sin webbplats.

Städerna skickar noggrannare anvisningar om ärendet till föreningarna och ställer in turerna för vuxnas hobbyverksamhet med lag- och kontaktsporter under nämnda tid.

Begränsningarna gäller inte individ- och lagsporter i fråga om landslagsverksamhet, tävlingsverksamhet på FM-nivå och division I, och professionell träning med sikte på den internationella toppen. Begränsningen gäller inte heller verksamhet där deltagarnas säkerhetsavstånd de facto hålls under hela träningen.

Samordningsgruppen uppmanar fortsättningsvis, i enlighet med sin riktlinje 13.11, att visa omdöme och återhållsamhet i ordnandet av privata tillställningar och rekommenderar att privata tillställningar för över 10 personer tills vidare inte ordnas överhuvudtaget. Rekommendationen gäller också höstens studentfester, familje- och släkttillställningar och julfester.

I fråga om offentliga lokaler följs de tidigare begränsningarna och dessutom begränsas antalet besökare i simhallar till hälften och samtidigt stängs hälften av klädskåpen. I biblioteken minskas antalet platser i studiesalarna tills vidare.

Grankulla stad följer koordinationsgruppens rekommendationer och beslut och informerar vid behov om lokala kompletteringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *