| YLEINEN - ALLMÄN

Pysäköinninvalvonta tehostuu ensi vuoden alussa

Kauniaisten kaupungin alueen pysäköinninvalvonta siirtyy Espoon vastuulle 1.1.2021.

– Taustalla on kaupunginvaltuuston aloite, jonka tavoitteena on parantaa kaupunkilaisten pysäköintiolosuhteita. Päädyimme siirtämään pysäköinninvalvonnan Espoon vastuulle, koska Kauniaisten kaupungilla ei ollut resursseja järjestää omaa kunnallista pysäköinninvalvontaa. Valvonnasta on vastannut pääsääntöisesti poliisi – niin ikään niukin resurssein, kertoo Timo Pakarinen, joka vastaa projekti-insinöörin sijaisena Kauniaisten kaupungin kuntatekniikan liikennesuunnittelusta.

– Väärinpysäköinti on rehottanut melko villisti, joten päätimme kartoittaa tilannetta tarkemmin. Syyskuussa 2019 teimme kokeilun, jossa jaettiin muistutuslappuja räikeästi väärinpysäköityjen autojen ja mopoautojen ikkunoihin. Vajaassa kahdessa viikossa muistutuksia jaettiin 350, mikä antoi karun kuvan väärinpysäköinnin määrästä, Pakarinen taustoittaa.

– Väärinpysäköintiä ilmenee useimmiten risteysalueilla, jalkakäytävillä, viheralueilla ja työmaiden ympäristössä.

Tämä aiheuttaa merkittävää haittaa katujen kunnossapidolle, liikenteen yleiselle toimivuudelle ja viheralueiden hoidolle. Suurin huoli on asukkaiden liikenneturvallisuudesta ja liikenteen toimivuudesta. Jos nyt väärinpysäköintiin ei vahvasti puututa, ongelma ei itsestään hoidu, Pakarinen painottaa.

Kaupunki saa säännöllisesti ja paljon asukkailta palautetta puuttua väärinpysäköintiin. Ilmoituksia tulee ympäri Kauniaista, mutta yleisimpiä palautteiden kohteita ovat olleet Kasavuorentie, Ersintie, Kirkkotie, Venevalkamantie, Puutarhatie ja Kavallintie.

– Valvonnan tehostuminen helpottaa jatkossa parkkipaikan löytämistä, kun pitkäaikaispysäköidyt ajoneuvot eivät enää jatkossa syö niukkoja pysäköintitiloja. Pysäköintiä ohjeistavia liikennemerkkejä aikarajoituksineen ollaan uusimassa siten, ettei millään tienosuuksilla jää epäselväksi pysäköintiajan pituus tai mahdollinen pysäköintikielto. Asukaspysäköintiin oikeuttavia lupia ei ole tulossa, sillä Kauniaisten kaupungin linjausten mukaisesti kukin taloyhtiö vastaa itse asukaspysäköintipaikkojen järjestämisestä. Vanhemmilla ja tiiviimmillä asuinalueilla kadunvarsipysäköinti on jatkossakin osin rajoittamaton ja osin aikarajoitettua, Pakarinen kertoo.

Pysäköinninvalvojat ilmestyvät katukuvaan 1.1.2021. Tammikuun ajan he jakavat väärinpysäköityihin autoihin huomautuksia ja muistuttavat siitä, että auto on väärin pysäköity ja että jatkossa tästä pysäköinnistä saisi sakot. Varsinainen sakottaminen alkaa 1.2.2021.

Lisätietoa Kauniaisten pysäköinninvalvonnasta netissä

Päätökset: kauniainen.fi > Kaupunki ja päätöksenteko

Pysäköinti: kauniainen.fi > Asuminen ja ympäristö > Liikenne > Pysäköinti ja pysäköinninvalvonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *