| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Targa arenan färdigt utbyggd

Targa arenans utvidgning är nu färdig. Projektet inleddes för fem år sedan och budgeten för den är 3,4 miljoner euro.

– Projektet höll tidtabellen och budgeten, säger Grani Tennis verksamhetsledare Kirsi Lassooy.

Grankullaföreningen Grani Tennis äger Targa arena till 100 procent. Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat 0,75 miljoner euro som stöd för byggande av idrottsanläggningar.

– Nu har vi två nya tennisplaner och tre padelplaner, mer efterlängtade omklädningsrum, ett stort klubbrum för populära motionsinriktade GT Tennis och racketsportskolor samt ett stort rum för fysträning för GT:s juniorer. Målet är att utöka fysträningen kopplad med grenträningen i tennis, säger Kirsi Lassooy.

Kirsi Lassooy konstaterar att utvidgningen blev klar i rättan tid eftersom racketsporter, och särskilt tennis och padel är mycket populära motionsformer just nu.
– De är trygga nu under coronaiden, men jag tror starkt på att boosten också fortsätter efter undantagstiden.

I GT Tennis- och rackestsportklubbar går ca 60 barn och de får enligt Kirsi Lassooy nu strålande utrymmen för sin eftermiddagsverksamhet.

– Enligt Grani Tennis strategi är vi ett närmotionsställe för områdets barn och ungdomar. Det är lätt att komma till hallen genast efter skolan. Här kan de äta ett hälsosamt mellanmål, göra läxor och spela alla möjliga racketsporter och röra på sig mångsidigt. Det går inte tid åt till resor.

Motion är en av stödpelarna för välmående och hälsa.

– Vi vill erbjuda proffsigt och högklassigt välmående till områdets barn och ungdomar samt deras familjer, ett vardagsrum där alla trivs, säger Kirsi Lassooy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *