| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Coronafall vid Kauniala

Andra coronavågen har nu nått Kauniala sjukhus. Sjukhuset meddelade på tisdagen att sju patienter har smittats.

– Lördagen den 12.12. informerades vi om en positiv covid 19-patient på rehabiliteringsavdelningen 4A (Toimela). Vi inledde genast testandet av avdelningens patienter och på måndagen den 14.12. hade sju av 30 patienter på avdelningen testat positivt. Även avdelningens personal testas, uppger vd Mervi Ahlroth i ett pressmeddelande.

Sjukhuset har kontaktat anhöriga till patienter som testats positivt och patienterna har isolerats. De övriga patienternas möjlighet att röra sig på avdelningen begränsas och bl.a. måltider serveras i de egna rummen tillsvidare.

Alla besök av anhöriga har nu ställts in fram till fredag 18.12.

– Då vet vi om epidemin är begränsad till endast en avdelning och om vi kan öppna för besök på andra avdelningar under julen, sägs det i informationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *