| YLEINEN - ALLMÄN

GrIFK Alpinen hiihtokoulut jatkuvat – toiveena paljon lunta ja pakkasta

Talvikauden avaus lähestyy ja Granibackenilla seurataan tarkasti lähiaikojen sääennusteita. Joululahjatoiveena olisi paljon lunta ja pakkasta, jotta laskettelukausi Kauniaisissa päästäisiin pian aloittamaan.

GrIFK Alpine järjestää jälleen tulevana talvikautena suosittuja hiihtokoulujaan, niin lapsille kuin aikuisille.

Mäen lumetus on nyt alkanut. Kuva otettu 9.12. Kuva: Juhani Heikkilä

Hiihtokoulut alkavat lumitilanteen salliessa tammikuun alussa ja myös yksityistunnit sekä ratalaskukoulu kuuluvat GrIFK Alpinen tarjontaan.

Kevättalvella koronarajoitukset keskeyttivät toiminnan Granibackenilla. GrIFK Alpinen Alexandra Niirasen mukaan annettuja ohjeistuksia ja koronatilannetta seurataankin nyt erityisen tarkasti. Seuran toiveena on, että ulkoilmatoiminnan järjestäminen sallitaan – laskettelu ei vaadi lähikontaktia ja rinteissä on käytössä yksittäishissit.

Hiihtokoulun ryhmäkoot tullaan pitämään normaalia pienempinä ja seurassa on varauduttu myös siihen, että kahvilatoimintaa joudutaan tulevana talvena rajoittamaan.

Aktiivista seuratoimintaa

Granibacken ja GrIFK Alpine keräävät paljon harrastajia koko pääkaupunkiseudun alueelta. Alexandra Niirasen mukaan Kauniaisten rinne on sijainniltaan hyvä ja sopii hyvin eri ikäisille sekä tasoisille laskijoille.

Olivia Schoultz (vas.) ja Katarina Koljonen vetivät hiihtokoulua viime talvena. Kuvassa myös päävalmentaja Alexandra Niiranen.

Hiihtokoulujen lisäksi GrIFK Alpine tekee vahvaa valmennustyötä alppihiihdossa ja seurassa on nykyisin n. 120 valmennusryhmäläistä. Alppihiihdon valmennustoiminta on ympärivuotista – alkukauden lumileirit on tänä vuonna tehty Levillä, mutta lajiharjoittelu Kauniaisten kotirinteessä alkaa heti kun mahdollista.

Uusi jäähdytystorni auttaa

Lauhat talvet ovat olleet viime vuosina suuri haaste. Kauniaisten kaupunki on mukana tukemassa Kauniaisten hiihtokeskustoimintaa ja investoimassa uuteen jäähdytystorniin. Hankinnassa olevan jäähdytystornin avulla lumetuslaitteeseen menevän veden lämpötila saadaan laskettua, joka mahdollistaa lumetuksen aloittamisen jo pienillä pakkasilla. Alexandra Niirasen mukaan tämä on hyvä ja tarpeellinen muutos.

– Jäähdytystorni tulee varmasti helpottamaan. Rinnehenkilökunta on koko ajan valmiudessa aloittamaan lumetuksen, kunhan pakkasta on tarpeeksi.

Tulevien viikkojen sää lopulta määrittää, koska kausi päästään aloittamaan. Ideaalitilanteessa rinteet avataan heti joulun jälkeen tai viimeistään tammikuun alussa.

GrIFK Alpine on Suomen suurimpia alppihiihtoseuroja, joka järjestää mm. hiihtokoulu- ja alppihiihdon valmennustoimintaa. Kauniaisten kaupungin omistama Granibacken on Suomen ensimmäinen pujottelurinne, jonka toiminnan pyörittämisestä GrIFK Alpine vastaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *