| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Heidi Backman Åbo Akademin yliopistopalvelujen uudeksi johtajaksi

Kauniaisten sivistystoimenjohtaja Heidi Backman on nimitetty Åbo Akademin yliopistopalvelujen uudeksi johtajaksi.

Hän aloittaa tehtävässä 1.2.2021 hallintojohtaja Ulla Achrénin jäädessä eläkkeelle.

Backman on työskennellyt Kauniaisten kaupungin sivistystoimenjohtajana vuodesta 2013. Hänellä on laaja kokemus johtamisesta, koulutuksen kehittämisestä ja koulutuksen hallinnosta. Hän on aikaisemmin työskennellyt Opetushallituksessa muun muassa vt. johtajana, opetusneuvoksena ja ylitarkastajana. Hän on myös työskennellyt Kuntaliitossa ja Sydkustens landskapsförbund -järjestössä.

– Otan vastaan tehtävän Åbo Akademissa suurella nöyryydellä. Tiedon ja tieteellisellä sivistyksen avulla voimme luoda hyvinvointia Suomen ruotsinkielisille alueille ja on etuoikeus saada työskennellä näin ratkaisevien ja tärkeiden kysymysten parissa, sanoo Heidi Backman lehdistötiedotteessa.

Kaunis Granille hän sanoo, että Kauniainen on merkinnyt hänelle paljon ja että tuntuu haikealta jättää näin hyvä työpaikka.

– Paljon on tullut tehtyä kahdeksan vuoden aikana. Olen erityisen iloinen siitä, kuinka sivistystoimi yleisesti toimii kokonaisuutena, jossa kaikki tekevät yhteistyötä ja kehittävät palveluja yhdessä, hyvässä hengessä muiden sektoreiden kanssa.

Mikä on sivistystoimen suurin haaste Granissa tulevaisuudessa?

– Talous yhdessä soteuudistuksen vaikutusten kanssa tulee muodostamaan suurimman uhkakuvan. Sivistystoimi joutuu myös tekemään pitkään työtä koskien virusepidemian aiheuttamia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin, Heidi Backman sanoo.

VTM Heidi Backmanilla on laaja kansallinen, pohjoismainen ja kansainvälinen verkosto, joka on syntynyt toimeksiantojen ja yhteistyön kautta useissa organisaatioissa, mm. Arcadan hallintoneuvostossa, University of Southern Californiassa, Svenska folkskolans vänner -järjestön hallituksessa ja koulutusvaliokunnassa, ammattiopisto Axxellissa, Åbo Akademin elinikäisen oppimisen keskuksessa sekä ajatushautomo Magmassa.

– On ilahduttavaa, että Heidi Backman haluaa tulla Åbo Akademiin. Hänen kokemuksensa ja pätevyytensä ovat tärkeitä ja tervetulleita lisiä, sanoo Åbo Akademin rehtori Moira von Wright.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *