| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Heidi Backman ny direktör för universitetsservice vid Åbo Akademi

Grankullas bildningsdirektör Heidi Backman har utnämnts till ny direktör för universitetsservice vid Åbo Akademi.

 

Hon inleder sitt uppdrag den 1.2.2021. Backman tillträder då förvaltningsdirektör Ulla Achrén nu går i pension.

Backman jobbar sedan 2013 som bildningsdirektör vid Grankulla stad. Hon har lång erfarenhet av ledarskap, utbildningsutveckling och utbildningsförvaltning. Hon har tidigare varit anställd vid Utbildningsstyrelsen bland annat som tf. direktör, undervisningsråd och överinspektör samt på Kommunförbundet och på Sydkustens landskapsförbund.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar emot uppdraget vid Åbo Akademi. Det är med kunskap och bildning vi kan skapa välstånd i Svenskfinland och det är en ynnest att få jobba med så avgörande och viktiga frågor, säger Heidi Backman i ett pressmeddelande.

Till Kaunis Grani säger hon att Grankulla har betytt mycket för henne och att det är vemodigt att lämna en så här fin arbetsplats.

– Det är mycket som blivit gjort under åtta år, men jag är särskilt glad över hur bildningen på ett allmänt plan fungerar som en helhet där alla samarbetar och utvecklar tjänsterna tillsammans, också i gott samarbete med de andra sektorerna.

Vilken är den största utmaningen i Grani inom bildningen inför framtiden?

– Ekonomin är i kombination med vårdreformens verkningar den största hotbilden för bildningen. Bildningen kommer också att få jobba länge med virusepidemins effekter på barns och ungas välmående, säger Heidi Backman.

PM Heidi Backman har ett brett nationellt, nordiskt och internationellt nätverk genom olika uppdrag inom och samarbeten med organisationer som Arcadas förvaltningsråd, University of Southern California, Svenska folkskolans vänners styrelse och utbildningsutskott, Yrkesinstitutet Axxell, Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och tankesmedjan Magma.

– Det är glädjande för oss att Heidi Backman vill komma till Åbo Akademi. Hennes erfarenheter och kompetens är viktiga och välkomna tillskott, säger Åbo Akademis rektor Moira von Wright.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *