| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huvilakirja pääosassa, kun kulttuuriyhdistys juhlii

Kaikki ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun Grankulla svenska kulturförening tänä vuonna juhlii 30-vuotista taivalta. Pandemia pilasi juhlat, mutta puheenjohtaja Patrik Limnell ei masennu takapakista. Sen sijaan hän katsoo tulevaisuuteen ja iloitsee uudesta kirjasta kaupungin huviloista, joka julkaistaan pian.

Vuoden kauniaislainen, joka on valittu vuodesta 2005, jäi nimeämättä. Ruotsalaisuuden päivää ei myöskään vietetty ja suunniteltu juhlakonsertti jäi pitämättä. Sen sijaan aikakausjulkaisu Vi i Grankulla julkaistiin pari viikkoa sitten, ja tästä Limnell iloitsee. Myönteisiin asioihin myös kuuluu, että yhdistyksen suuri projekti, valokuvakirja Kauniaisten huviloista, Villor i Grankulla, on ostettavissa jouluksi.

Kirja koostuu kuvista ja teksteistä molemmilla kotimaisilla kielillä sekä englanniksi.

– Sitä tulee vaikuttava julkaisu, ja toivon, että kaikki kauniaislaiset sekä kaupungista pitävät ostavat sen. Kirja on täydellinen joululahja, Limnell sanoo.

Aiemmin julkaistut kirjat Kauniaisista ovat hänen mukaansa aina myyty loppuun. Uuden kirjan painos on tuhat kappaletta. Noin 15 prosenttia painoksesta on jo myyty.

Uusia jäseniä toivotaan mukaan

Yhdistykseen kuuluu tällä haavaa lähes 200 jäsentä.

– Otamme mielellämme lisää jäseniä, riippumatta kumpaa kieltä puhuu. Meillä on jo suomenkielisiä jäseniä ja toivotamme lisää tervetulleeksi, sanoo Limnell, joka mieluusti myös näkisi toiminnassa mukana lisää nuoria.

Patrik Limnell uskoo, että etätyö jatkuu myös
tulevaisuudessa, ja hän toivoo, että sen
takia nuoremmat kaupunkilaiset saavat
enemmän aikaa yhdistystoiminnalle,
myös kulttuuriyhdistyksessä.

Yhdistyksen tärkein tehtävä on hänen mukaansa ylläpitää kulttuuritoimintaa kaupungissa.

– Järjestämme kulttuuri-iltoja, seminaareja ja niin edelleen. Meillä on kylässämme mielin määrin kykyjä, jotka voivat kertoa itsestään ja toiminnastaan. On näyttelijöitä, taiteilijoita, kirjailijoita. Kyse on myös yhteisöllisyydestä. Haluamme saada väkeä mukaan, saada heidät liikkeelle.

Limnell on ollut puheenjohtajana vuodesta 2012, ja sitä ennen varapuheenjohtaja monien vuosien ajan.

Miten voi kaupungin kulttuurielämä?

– Kulttuurille kuuluu hyvää, mutta se voisi voida huomattavasti paremmin. Kaupungissa kulttuurin parissa toimineiden vaihtuvuus on ollut hieman liian suurta sen jälkeen kun Clara Palmgren jäi eläkkeelle, mutta nyt meillä on jälleen hyvä ja lupaava kulttuurituottaja Cecilia McMullenissa, Limnell sanoo.

Millaiselta yhdistys näyttää, kun se täyttää 50 vuotta?

– Toivon, että yhdistys on aktiivinen. Uskon, että se on kasvanut ja järjestää enemmän ohjelmia. Meillä on siihen edellytykset kiitos Kauniaisten pienimuotoisuuden. Se on vahvuutemme, hän sanoo.

 

Tässä ovat voimat Huviloita Kauniaisissa -kirjan taustalla

  • Kauniaisten huvilaympäristö on ollut aina kiinnostavaa. Aloite kirjasta tehtiin vuonna 2016. Silloin hankkeeseen saatiin mukaan Grankulla svenska pensionärsföreningin valokuvakerho valokuvaamaan huviloita listan mukaisesti. Listalla oli noin 60 rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti sekä kaupunkiympäristön kannalta merkittävää rakennusta.
  • Valokuvaajat olivat Henrik Bremer, Carl-Göran Karlsson, Christer Nikander, Peter Slotte, Curt Strengell, Anders Svartbäck ja Gustav Wägar.
  • Kirjaa työstäneeseen työryhmään kuuluivat Grankulla svenska kulturföreningin hallituksen jäsenet: Christoffer Lindqvist, Tom Sandström ja Marianne Svartbäck sekä kaupungin kulttuurituottaja Cecilia McMullen ja kirjan tekstit kirjoittanut Clara Palmgren.

Lähde: Christoffer Lindqvist

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *