| - Historia

Ny podcast om Grankullas historia, del 2 nu publicerad

Grankulla stads kulturtjänster har producerat en dokumentärpodd om ortens Grankullas historia. Del 2 publicerades fredagen den 22.1.

I “Det var – historia och historier från Grankulla” berättar kulturrådet och mångåriga kultursekreteraren Clara Palmgren om stadens historia i samtal med stadens kulturproducent Cecilia McMullen.

– Poddens fokus ligger på lokalhistoria och historier och perspektivet är Clara Palmgrens. I de fem olika avsnitten rör vi oss från grundandet av Grankulla 1906, via utbildning, litteratur och konst till lokal identitet och nutid. Historierna berättas i avslappnad, men inspirerande stil, över en kopp kaffe, berättar Cecilia McMullen.

I det första avsnittet berättar Clara Palmgren om ett nybyggarsamhälle som byggs på de gröna idéer och ideal som också var trendiga runtom i Europa just då.

Till berättelsen hör också skildringen av Claras egen ”nybyggartid” på 1960-talet då hon och hennes familj flyttade till orten och skapade sitt liv här. Avsnittet avslutas med en skildring av det nya Grankulla utgående från två villor, Vallmogård och Furugård.

Du hittar podden från och med fredag (18.12.) här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *