| Historia -

Podcast kertoo Kauniaisten historiasta, osa 2 nyt julkaistu

Kauniaisten kaupungin kulttuuripalvelut ovat tuottaneet dokumentaarisen podcastin kaupungin historiasta. Osa 2 on julkaistu tänään 22.1.

Podcastissa kulttuurineuvos ja pitkäaikainen kulttuurisihteeri Clara Palmgren kertoo kaupungin historiasta keskustellessaan kaupungin kulttuurintuottajan Cecilia McMullenin kanssa. Podcast on ruotsinkielinen.

– Podcast keskittyy paikalliseen historiaan ja tarinoihin, ja näkökulma on Clara Palmgrenin. Viidessä eri jaksoissa siirrymme Kauniaisten perustamisesta vuonna 1906 koulutuksen, kirjallisuuden ja taiteen kautta paikalliseen identiteettiin ja nykypäivään. Tarinat kerrotaan rennossa, mutta inspiroivassa tyylissä kahvikupin ääressä, Cecilia McMullen kertoo.

Ensimmäisessä jaksossa Clara Palmgren kertoo uudisasukasyhteiskunnasta, joka perustuu vihreisiin ideoihin ja ihanteisiin, jotka tuolloin olivat trendikkäitä ympäri Eurooppaa.

Tarina sisältää myös kuvan Claran omasta “uudisasukkaiden aikakaudesta” 1960-luvulla, jolloin hän ja hänen perheensä muutti kaupunkiin ja loivat elämänsä Kauniaisiin. Jakso päättyy kuvaukseen uudesta yhteiskunnasta, ja keskittyy kahteen huvilaan, Vallmogårdiin ja Furugårdiin.

Löydät podcastin perjantaista (18.12.) lähtien täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *