| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Rajoitukset jatkuvat 10.1. saakka – Kauniaisissa 78 tapausta

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut rajoitusten ja suositusten jatkamisesta alueellaan. Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat 10.1.2021 saakka. Yläkouluissa lähiopetus jatkuu.

Kauniaisten sivistystoimenjohtaja Heidi Backman sanoo, että hän ja kollegat pääkapunkiseudulla ovat iloisia päätöksestä.

– Kauniaisissa voidaan aloittaa syksyn viimeinen kouluviikko suunnitelmien mukaan. Meillä on ollut altistuksia ja karanteenejä kouluissa, mutta tartuntoja ei ole esiintynyt Kauniaisissa, olemassa olevan tiedon mukaan. Etäopetus olisi voinut johtaa siihen, että nuoret olisivat ehkä enemmän hakeutuneet esimerkiksi kauppakeskuksiin tapaamaan toisiaan ja silloin tartuntariski olisi isompi kuin kouluissa, missä turvaohjeita noudatetaan, hän sanoo.

Pääkaupunkiseudulla seurataan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten vaikutusta epidemiatilanteeseen päivittäin. Nyt voimassa olevat, koronakoordinaatioryhmän 26.11.2020 linjaamat rajoitukset ja suositukset olivat alun perin voimassa 20.12.2020 saakka, ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston päättämät yleisötilaisuuksiin liittyvät rajoitukset 18.12.2020 saakka. Nyt näitä rajoituksia ja suosituksia jatketaan 10.1.2021 saakka.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen ottaa käyttöön koordinaatioryhmän linjaamien rajoituksien ja suosituksien jatkon. Kauniaisissa koronatapauksia on nyt 78.

Koulujen osalta tämä tarkoittaa, että lukiot jatkavat etäopetuksessa. Etäopetukseen siirryttiin uuden arviointijakson alkaessa 3.12.2020 ja etäopetus jatkuu 10.1.2021 saakka.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *