| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Restriktionerna fortsätter till den 10.1 – I Grankulla 78 fall

Koordineringsgruppen i huvudstadsregionen har beslutat om att restriktionerna fortsätter fram till den 10.1.2021. I högstadierna fortsätter närundervisningen.

Grankullas bildningsdirektör Heidi Backman säger att hon och hennes kolleger i huvudstadsregionen är glada över beslutet.

– I Grankulla kan vi inleda höstens sista skolvecka enligt planerna. Vi har haft exponeringar och karantäner i skolorna, men smittospridning har inte skett i skolorna Grankulla, enligt den information som finns. Distansundervisning kunde ha lett till att fler unga söker sig till t.ex. köpcenter för att träffas och då är risken för smittospridning större än i skolorna, där säkerhetsrekommendationer följs, säger hon.

I huvudstadsregionen följer man dagligen med effekterna av de begränsningar som införts. De restriktioner som nu är i kraft infördes 26.11.2020 och skulle ursprungligen vara i kraft till den 20.12.2020 och begränsningarna gällande publikevenemang till den 18.12.2020. Nu förlängs restriktionerna och rekommendationerna till den 10.1.2021.

Förutom Helsingfors, Esbo och Vanda följer även Grankulla de nya linjedragningarna. I Grankulla uppgår antalet coronafall nu till 78.

För skolornas del innebär detta att gymnasierna fortsätter med distansundervisning. Den inleddes den 3.12.2020 och fortsätter nu till 10.1.2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *