| YLEINEN - ALLMÄN

Apoteket flyttar till köpcentret

I maj öppnar ett nytt apotek i köpcentret. Apoteket flyttar delvis in i Lähellä Delis nuvarande utrymmen och för caféet letar man nu efter en ny affärslokal.

Grankulla stads apotekstillstånd blev ledigt att söka i maj 2020 när stadens nuvarande apotekare Hannes Wahlroos meddelade att han pensionerar sig. Tillståndet beviljades till Grankullabon Tiina Heikkilä, som just nu driver Vasa Centralapotek.

– När det blev möjligt att söka apotekstillståndet började vi aktivt att utreda om apoteket kan placeras i vårt köpcenter och vi kontaktade Tiina Heikkilä när tillståndet beviljats. Vi är oerhört glada över att kunna berätta att apotekets hyreskontrakt skrivits under och att apoteket öppnar till sommaren, säger köpcentret Granis chef Heli Vainio.

Även det privata daghemmet Ankdammen utvidgar sin verksamhet i Grankulla och öppnar en ny daghemsenhet, Ankdammen i Grankulla, i köpcentret.

“Härligt att få ha apotek i hemstaden”

Grankullas blivande apotekare Tiina Heikkilä är mycket nöjd över att hon får vara apotekare i sin hemstad. Hon har bott i Grankulla sedan 1998.

Tiina Heikkilä har varit apotekare vid Vasa Centralapotek i 8,5 år. Nu ska hon bli apotekare i Grankulla.

– Det känns härligt. Jag är så glad över att jag får verka i Grankulla på heltid eftersom familjen och vännerna finns i Södra Finland, säger Heikkilä.

Apoteket blir modernt och fräscht. För de anställda är det viktigt att ergonomin fungerar, att de får el-bord och en lagerrobot.

– Jag tror att det för kunderna, i synnerhet för dem som har nedsatt rörelseförmåga och för småbarnsföräldrar, är lättare att komma till det nya apoteket när det är i köpcentret nära de andra tjänsterna, säger hon.

Samtidigt öppnar också ett webbapotek, det vill säga utanför apoteket finns boxar där kunden kan hämta sina varor medan köpcentret är öppet.

Personalen fortsätter som gamla anställda i det nya apoteket.

Uppdaterad om Ankdammen 20.1. kl. 15.20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *