| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Bänkskuddardagen inhiberas och de gamlas dans skjuts upp

Coronasamordningsgruppen för huvudstadsregionen meddelade på fredagen att de gamlas dans skjuts upp och bänkskuddardagen ställs in i gymnasierna.

 

Utöver Helsingfors, Esbo och Vanda följer även Grankulla samordningsgruppens riktlinjer.

– Det här är självklart festligheter som våra unga sett fram emot och det är alltid synd när traditioner bryts. Det här viruset ställer tyvärr till det för oss. Jag hoppas att åtminstone de gamlas dans kan ordnas senare på våren, säger Heidi Backman, bildningsdirektör i Grankulla.

Helsingfors, Esbo och Vanda bestämde dessutom att gymnasierna ges möjlighet för undervisning i skolan åt abiturienter som förbereder sig för studenten. Det här gäller också i Grankulla.

–  Det här är ett beslut som jag är oerhört glad över. Det är viktigt att våra abiturienter får det stöd de upplever att de behöver före studentskrivningarna börjar. Det ordnas också distansundervisning för dem som vill studera hemifrån. Det rekommenderas också att abiturienterna är i frivillig karantän två veckor före studentskrivningarna. Det här är viktigt för att förhindra att våra abiturienter exponeras eller smittas just innan eller under skrivningarna. Det kunde i värsta fall leda till att stora grupper sätts i karantän. Våra gymnasier informerar de studerande närmare om arrangemangen, säger hon.

Maskrekommendationen ska enligt koordineringsgruppen även gälla sjätteklassarna.

Grankulla skaffar munskydd till alla sjätteklassare och skolorna informerar närmare om hur det går till, säger Heidi Backman.

Samordningsgruppen bestämde att de gällande begränsningarna och rekommendationerna i fråga om barnens och ungdomarnas hobbyverksamhet än så länge fortsätter.

Samordningsgruppens riktlinjer är i kraft till 31.1.2021.

Läs mera på stadens webbplats

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *