| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Penkkarit perutaan ja vanhojen tanssit siirretään

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ilmoitti perjantaina, että lukioissa normaalisti järjestettävät vanhojen tanssit siirretään ja penkkarit perutaan.

Myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

– Nämä ovat itsestään selvästi juhlallisuuksia joita nuoremme ovat odottaneet, ja on aina sääli, kun perinteisiin tulee katkos. Virus aiheuttaa valitettavasti hankaluuksia meille. Toivon, että ainakin vanhojen tanssit voidaan järjestää myöhemmin keväällä, Kauniaisten sivistystoimenjohtaja Heidi Backman sanoo.

Opetukseen liittyviä voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia ei lievennetä. Kaupungit linjasivat kuitenkin, että yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta kaikille abiturienteille tarjotaan mahdollisuus lähiopetukseen 18.1.2021 alkaen kolmannen jakson loppuun asti. Näin myös Kauniaisissa.

– Kyllä tarjotaan ja tästä päätöksestä olen erittäin iloinen. On tärkeää, että abiturienttimme saavat tarpeelliseksi kokemaansa tukea ennen kuin ylioppilaskirjoitukset alkavat. Olemme myös järjestämässä etäopiskelua niille, jotka haluavat opiskella kotoa käsin. Myös suositellaan, että abiturientit ovat vapaaehtoisessa karanteenissa kaksi viikkoa ennen kirjoituksia. Tämä on tärkeää sen takia, että estämme abiturienttejamme altistumasta tartunnalle juuri ennen tai kirjoitusten aikana. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa siihen, että suuria ryhmiä asetetaan karanteeniin. Lukiomme tiedottavat opiskelijoillemme lähemmin järjestelyistä.

Maskisuositus koskee ryhmän mukaan myös kuudesluokkalaisia.

– Kauniainen hankkii maskeja kaikille kuudesluokkalaisille, ja koulut tiedottavat lähemmin, miten järjestelyt hoituvat, Heidi Backman sanoo.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi torstaina kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi.

Suositukset ovat voimassa 31.1.2021 saakka.

Lue lisää kaupungin nettisivulta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *