| YLEINEN - ALLMÄN

Kandidatnomineringen pågår för fullt i Grankulla

Hur ser fullmäktige ut i Grankulla under de fyra närmaste åren? Den 18 april går Grankullaborna till valurnorna för att rösta i kommunalvalet och samma dag vet vi svaret på frågan.

Just nu pågår en intensiv jakt på kandidater, inte bara i Grankulla utan i hela landet. Kaunis Grani frågade partierna som sitter i fullmäktige per mejl hur läget ser ut i början av januari. Överlag meddelar partierna att nomineringen framskrider bra, men arbetet fortsätter.

– För ögonblicket har vi 18 kandidater, men vi diskuterar som bäst med flera. Vårt mål är cirka 30-40 kandidater, säger Pekka Oksanen, valchef för Samlingspartiet i Grankulla.

SFP:s valchef Christoffer Lindqvist säger att kandidatnomineringen har gått helt bra speciellt om man tänker på att coronapandemin har betytt begränsat med fysiska möten.

– Vi arbetar för att kunna presentera en full lista vilket betyder 52 kandidater och har uppnått hälften av det, säger han.

De Grönas Juha Pesonen konstaterar också att nomineringen gått bra och att kommuninvånare på eget initiativ tagit kontakt med partiet.

– För närvarande har vi sju säkra kandidater och vi har som mål att få klart över tio kandidater.

Sannfinländarna har enligt Jarkko Huttunen, som är ordförande för partiet i Grankulla, som mål att ställa upp fler kandidater än i valet 2017.

– Då var antalet sex personer, säger han.

Socialdemokraternas Tapani Jääskeläinen säger att kandidatnomineringen går långsamt framåt. Partiet har hittills fyra kandidater.

– En till kunde vi ännu försöka få, konstaterar han.

Kristdemokraternas Pauli Tuohioja meddelar att partiet har två kandidater och fortfarande försöker engagera kandidater, men att nomineringen är på hälft.

– Det har nu varit svårare att hitta kandidater än under tidigare år, säger han.

Bland de sittande fullmäktigemedlemmar som inte längre ställer upp i valet finns SFP:s långvarige fullmäktigemedlem Finn Berg och Samlingspartiets Elina Eväsoja, Pekka Herkama och Mika Laakio. Fyra som sitter i fullmäktige för Samlingspartiets del överväger ännu kandidatur, meddelar Pekka Oksanen.

KANDIDATUPPSTÄLLNINGEN i kommunalvalet fastställs den 18.3. Förhandsröstningen sker den 7.–13.4, utomlands kan man förhandsrösta 7.–10.4. Valdagen är söndagen den 18 april. Kandidaterna erbjuds utrymme på Kaunis Granis insändarsidor i numren 3 och 4 (en insändare per kandidat). Eftersom tidningens utrymme är begränsat ber vi skribenterna hålla sina texter till max 500 tecken. Längre texter förkortas av redaktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *