| KAUPUNKI - STADEN

Kysymyksiä ja vastauksia koronarokotuksista

Milloin on oman ryhmäni rokotusvuoro? Miten varaan ajan rokotukseen? Kysymyksiä on nyt monta rokotustilanteesta ja kaupunki on koonnut kysymyksiä ja vastauksia nettiin.

– Huomasimme että monella organisaatiolla on tällainen kysymys ja vastauksia –palsta ja otimme mallia ja teimme oman, joka nyt löytyy meidän koronarokotussivulta, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson kertoo.

Palsta päivitetään heti kun kaupunki saa lisätietoja näihin kysymyksiin, hän lisää.

Kysymykset&Vastaukset

1. Mihin rokotusryhmään kuulun?

Katso oheisesta taulukosta oma ryhmäsi.

2. Voiko raskaana oleva tai imettävä ottaa rokotuksen? Entä, jos olen allerginen kananmunalle?

Koronarokotusten soveltuvuudesta eri ryhmille voit lukea lisää THL:n sivuilta.

3. Milloin on oman ryhmäni rokotusvuoro?

Olemme tehneet arvion oheiseen taulukkoon sitä, miten rokotukset etenevät ja milloin eri ryhmien rokotukset alkavat. Jos et jostakin syystä heti huomaa, kun oman ryhmäsi vuoro on ajankohtainen, saat rokotteen heti seuraavassa mahdollisessa ajankohdassa. Vuoro ei siis voi mennä ohi, vaan kaikki kuntalaiset saavat rokotteen, vaikka sitten hiukan myöhemmin. Kauniaisissa pyritään varmistamaan, että erityisesti ikäihmiset, joiden rokotukset ovat ensimmäisenä ajankohtaisia, saavat viestiä oman ryhmän rokotusten käynnistymisestä mahdollisimman montaa eri reittiä: nettiviestinnän ohella tietoa jaetaan KaunisGranissa, kaupungintalon infotauluilla ja Villa Bredan pääovessa. Lisäksi kaupungin vanhuspalveluista ollaan puhelimitse yhteydessä ikääntyneisiin henkilöihin ja muistutetaan, kun rokotusajan varaaminen tulee ajankohtaiseksi.

4. Miten varaan ajan rokotukseen?

Kun oman ryhmän rokotusvuoro tulee, niin voit varata itsellesi (tai toiselle henkilölle) rokotusajan erikseen julkistettavalta sivustolta. Linkki sivustolle liitetään Kauniaisten kotisivuille, kun se avautuu. Ne, jotka eivät voi tehdä varausta netissä, voivat soittaa myöhemmin ilmoitettavaan puhelinnumeroon, josta aika varataan. Kannattaa varautua siihen, että aina uuden ryhmän rokotusten alkaessa puhelimessa saattaa olla ruuhkaa, siksi suosittelemme ensisijaisesti nettivarausta. Ajanvarauksessa käytetään vahvaa tunnistautumista. Nettiajan varaajalta pyydetään vakuutus kuulumisesta rokotusvuorossa olevaan ryhmään.

5. Onko rokote ilmainen?

Kauniaisten terveysaseman antama Koronarokote on kuntalaisille ilmainen.

6. Saavatko omaishoitajat rokotuksen samalla, jos samassa taloudessa asuva läheinen saa rokotuksen ikänsä perusteella?

Mikäli samassa taloudessa asuva 65-vuotta täyttänyt läheinen tai 65-vuotta täyttänyt omaishoitaja haluaa itselleen rokotuksen samanaikaisesti läheisensä kanssa, hän voi varata ajat puhelimitse samanaikaisesti läheisensä kanssa. Toistaiseksi ajanvarauksen netissä voi tehdä vain ko. ikäryhmään kuuluva henkilö.

7. Voinko saada rokotuksen samaan aikaan riskiryhmään kuuluvan puolisoni kanssa?

Tämä linjataan myöhemmässä vaiheessa.

LUE LISÄÄ KAUPUNGIN SIVUILTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *