| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Masar: Palautetta nuorten harrastustoimminasta on tullut kiihtyvällä tahdilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä avaa 1.2. alle 20 vuotiaiden harrastustoiminnan rajoitetusti. Torstaina asiasta päätettiin myös Kauniaisissa.

 

 

Koordinaatioryhmä ilmoitti asiasta keskiviikkona. Ryhmän mukaan Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Otteluita, kilpailuita ja turnauksia ei järjestetä.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar toteaa, että keskustelua lasten- ja nuorten harrastustoiminnan rajoitusten lieventämisestä on käyty jo useamman viikon ajan sekä kaupunkien sisällä ja välillä sekä valtion suuntaan.

– Vaikka ei käy kieltäminen, että koronatilanne vieläkin on erittäin huolestuttava on kaupunkien velvollisuus koronan lisäksi tarkastella asioita kokonaisvaltaisemmin väestön ja tässä tapauksessa erityisesti nuorten pitkäaikaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Emme haluaa toistaa samanlaisia virheitä kun mitä tehtiin 90-luvun laman aikana, ja joiden seurauksista on monissa muodoissa kärsitty vuosikymmeniä, hän sanoo.

Masar muistuttaa, että on samaan aikaan syytä huomata, että nyt päätetyt lievennykset olivat hyvin rajattuja ja ne toteutetaan tiukoilla reunaehdoilla.

– Olemme siis vielä kaukana normaalioloista. Toivomme ja edellytämme vastuullista käytöstä seuroilta ja aikuisväestöltä, jotta emme joudu taas palaamaan tiukempiin rajoitustoimiin.

Onko ongelmallista, että pääkaupunkiseudun kaupungit päättävät lievennyksistä, vaikka johtavat ministerit, kuten  pääministeri Sanna Marin ja peruspalveluministeri Krista Kiuru suhtautuvat päätökseen kriittisesti?

– Ei toki ole ideaalitilanne, että pääkaupunkiseutu ja valtion edustajat eivät ole samoilla linjoilla rajoitusten suhteen. On tosin selvästi havaittavissa, että myös eri ministereillä on vaihtelevia käsityksiä siitä ovatko lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuneet rajoitukset olleet oikeasuhtaisia ja perusteltuja kokonaishyvinvoinnin näkökulmasta, Masar sanoo.

Onko tullut paljon palautetta harrastustoiminnasta, sen jälkeen kun rajoitustoimet astuivat syksyllä voimaan?

– Palautetta on tullut kiihtyvällä tahdilla mitä pidemmälle syksy on edennyt. Suoran kuntalaispalautteen lisäksi on selkeästi ollut nähtävissä, että pitkään jatkuneet rajoitustoimet ovat huolestuttavalla tavalla alkaneet vaikuttamaan lasten- ja nuorten hyvinvointiin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi myös, että nyt voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan pääosin pääkaupunkiseudulla helmikuun 2021 loppuun.

Myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Lue lisää: kauniainen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *