| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Maxin Kala öppnar sina dörrar i Grani

Fiskbutiken Maxin Kala öppnar sina dörrar i Grankulla på torsdag (14.1.). Affären ägs av grundaren Max Grönholm och hans affärspartner Miki Kurkela.

– Vi letade länge efter en ny butikslokal i huvudstadsregionen, men hittade inget. Men när vi såg det här stället var det kärlek vid första ögonkastet, säger de.

Butiken vid torget är öppen ti-lö. Miki Kurkela (t.v.) har gett företaget många nya produkter, säger Max Grönholm. Miki ha svenska som modersmål, medan Max är finskspråkig.

Miki Kurkela kom med som delägare förra året och nu jobbar killarna tillsammans. Miki har tidigare arbetat som kock och köksmästare på restauranger i Helsingfors tills han märkte att han som far till tre barn inte kan jobba varje kväll. Han blev bekant med Max när han var kund i butiken i Köklax.

Maxin Kala har en kort, men framgångsrik historia bakom sig. Max grundade den första butiken i Köklax år 2016. Före det hade han jobbat med fisk under hela sitt yrkesliv, på restauranger och i butiker. Fiskbutiken öppnade han som ett slutarbete då han studerade till restonom.

Nu under koronaåret har företaget vuxit till två butiker. Dessutom har hemtransporter kommit till som ett nytt fenomen.

– Vi har haft bra kunder också i Grankulla, säger de.

Läs mera i tidningen som utkommer den 21.1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *