Fiskbutiken Maxin Kala öppnar sina dörrar i Grankulla på torsdag (14.1.). Affären ägs av grundaren Max Grönholm och hans affärspartner Miki Kurkela.
– Vi letade länge efter en ny butikslokal i huvudstadsregionen, men hittade inget. Men när vi såg det här stället var det kärlek vid första ögonkastet, säger de.
![](/wp-content/uploads/img_0081-1-340x227.jpg)
Miki Kurkela kom med som delägare förra året och nu jobbar killarna tillsammans. Miki har tidigare arbetat som kock och köksmästare på restauranger i Helsingfors tills han märkte att han som far till tre barn inte kan jobba varje kväll. Han blev bekant med Max när han var kund i butiken i Köklax.
Maxin Kala har en kort, men framgångsrik historia bakom sig. Max grundade den första butiken i Köklax år 2016. Före det hade han jobbat med fisk under hela sitt yrkesliv, på restauranger och i butiker. Fiskbutiken öppnade han som ett slutarbete då han studerade till restonom.
Nu under koronaåret har företaget vuxit till två butiker. Dessutom har hemtransporter kommit till som ett nytt fenomen.
– Vi har haft bra kunder också i Grankulla, säger de.
Läs mera i tidningen som utkommer den 21.1.