| YLEINEN - ALLMÄN

Rokotteita ei vielä saatu Kauniaisiin

Emme ole saaneet vielä koronarokotteita Kauniaisiin, mutta käynnistämme ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden rokotukset heti kun rokote saadaan, kaupunki ilmoittaa.

– Aikataulu rokottamisen osalta riippuu rokotteiden toimituksista ja saatavuudesta. Tämän jälkeen etenemme rokotusten saatavuuden mukaisesti asteittain rokottamaan ikääntyneitä ja niitä henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirusinfektiolla altistavia perussairauksia, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson kertoo.

Koronapositiivisten kokonaismäärä Kauniaisissa on tällä hetkellä 89, kun se ennen joulua oli 85.

 Jahnsson toteaa, että moni haluaa tietää milloin koronarokotusta saa Kauniaisissa. 

– On tärkeää, että terveyskeskukseen ei soiteta rokotustiedusteluasiassa, koska terveyskeskus ei tällä hetkellä pysty vastaamaan siihen kysymykseen ja puhelinpalvelu on parhaillaan kovin ruuhkautunut. Tuorein tieto Kauniaisten koronarokotuksista ja miten ne tulee tapahtumaan saa meidän verkkosivuilta, joita kannattaa seurata aktiivisesti kuten myös muita paikallisia tiedotuskanavia.

 Tämä tiedetään aikatauluista nyt:

Milloin rokotteen saa riippuu mihin ryhmään kuuluu. HUS alueella koronarokotukset on käynnistetty ryhmä 1-2 kuuluvissa, koronapotilaita hoitavissa terveydenhuollon työntekijäryhmissä. Rokottamisessa edetään THL:n esittämän rokotusjärjestyksen mukaisissa ryhmissä. Kauniaisissa ajankohtaistuvat rokotukset ryhmässä 3, johon kuuluvat infektiovastaanotoilla toimiva terveydenhuollon henkilöstö ja ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta. Nämä rokotukset toteutetaan yhteistyössä Espoon rokotuspisteiden kanssa.

 – Emme ole saaneet vielä koronarokotteita Kauniaisiin, mutta käynnistämme ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden (ryhmä 4.) rokotukset niin pian kuin voimme, Jahnsson toteaa.

Nyt voimassa olevat koronakoordinaatioryhmän 26.11. linjaamat rajoitukset ja suositukset jatketaan 31.1.2021 saakka.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *