| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunginjohtaja: Älkää järjestäkö kotibileitä

Koronatartunnat Kauniaisissa ovat viime viikon aikana räjähdysmäisesti lisääntyneet. Tartunnan saaneiden kokonaislukumäärä oli maanantaina 131. Eniten jatkotartuntoja on tullut muun muuassa yksityisjuhlista ja -bileistä.

 

– Eniten jatkotartuntoja on tullut tietoomme yksityisjuhlista/bileistä perheensisäisistä tartunnoista ja mahdollisesti koulusta oireettomilta. Kehottaisin erityisesti huoltajia pitämään huolta siitä, että perheen nuoret eivät tässä tilanteessa järjestä tai osallistu bileisiin. Muilta osin kehotan noudattamaan jo varsin tutuiksi tulleita rajoituksia ja suosituksia sekä yleisesti välttämään turhia sosiaalisia kontakteja muuta kuin etänä, kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo.

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntojen määrä on kasvanut merkittävästi ja koronavirusinfektion ilmaantuvuus (260/100 000/2 viikkoa) on valtakunnallisesti ja HUS -alueeseenkin nähden huomattavan korkea, kaupunki tiedottaa.

Tartuntaryppäitä on useampia ja altistumisia on tapahtunut laajalti kouluissa ja harrastustoiminnoissa. Myös Kauniaisissa virusvariantti näyttää leviävän erityisesti nuoremmissa ikäluokissa.

Kaupunki on jo Masarin mukaan päättänyt, että Hagelstamska skolan on kokonaisuudessaan etäopetuksessa 1-3.3 ja että Granhultsskolan luokat 4-6 ovat etäopetuksessa 1-5.3. Kasavuoren koulussa on jo 1,5 ryhmää karanteenissa 1-5.3.

– Hagelstamska skolanissa on 7 vahvistettua tartuntaa ja sen lisäksi yhteensä yli 150 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä karanteenissa, Masar kertoo.

Kiristetäänkö taas lasten ja nuorten harrastustoimintaa? 

– Harrastustoiminnoista on aiheutunut varsin runsaasti altistustilanteista, mutta ainakaan ei juuri tällä hetkellä ole tiedossa jatkotartuntoja nimenomaan harrastustoiminnassa. Tällä hetkellä ei ole päätöksiä lasten ja nuorten harrastustoiminnan uudelleensulusta, mutta arvioimme jatkuvasti rajoitusten etuja ja haittoja.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *