| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunki: Kauniaisten koronatartuntojen määrä on jyrkässä kasvussa, alistuneita satoja

Koronatartunnat Kauniaisissa ovat viime viikon aikana räjähdysmäisesti lisääntyneet. Tartunnan saaneiden kokonaislukumäärä on tällä hetkellä 131, kaupunki tiedottaa.

Perjantaina tartuntoja oli 125. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntojen määrä on kasvanut merkittävästi ja koronavirusinfektion ilmaantuvuus (260/100 000/ 2 viikkoa) on valtakunnallisesti ja HUS -alueeseenkin nähden huomattavan korkea, kaupunki tiedottaa.

Tartuntaryppäitä on useampia ja altistumisia on tapahtunut laajalti kouluissa ja harrastustoiminnoissa. Myös Kauniaisissa virusvariantti näyttää leviävän erityisesti nuoremmissa ikäluokissa.

Altistumisten takia kokonaisia koululuokkia on jouduttu asettamaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Koska Kauniaisten tartuntatautiyksikkö ei enää pysty altistumistapauksien runsaslukuisuuden takia olemaan kaikkiin perheisiin henkilökohtaisesti yhteydessä, yhteistyötä koulujen kanssa on entisestään tiivistetty.

Tällä hetkellä tieto virallisesta karanteeniin asettamisesta altistumisen takia tulee perheille ensisijaisesti Wilma-viestien kautta. Samanaikaisesti muistutetaan, että virusvarianssille altistumisen yhteydessä on erityisen tärkeää hakeutua testiin karanteenin alussa ja lopussa sekä mahdollisten oireiden ilmaantuessa.

– Vetoamme kaikkiin kuntalaisiin vastuulliseen toimintaan vaikeutuneessa tilanteessa. Erityisesti toivotaan, että kauniaislaiset hiihtolomamatkailijat eivät toimisi viruksen kulkureittinä edelleen muualle Suomeen tai Lapin hiihtokohteisiin.

Viime vuonna covid-19 oli tuntematon ja kauniaislaiset toivat tietämättään koronaa Alppien hiihtokohteista.

– Nyt tilanne on toinen: tiedämme taudista ja sen leviämistavoista samoin kuin tartuntojen ehkäisystä. Toimitaan vastuullisesti, kaupunki toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *