| KAUPUNKI - STADEN

Masar: Odotettu ratkaisu hallitukselta

Hallituksen linjaukset ovat kaupunginjohtaja Christoffer Masarin mukaan selkeät ja pääosin varsin odotettuja.

Hallitus päätti torstaina (25.2) uusista rajoituksista, jotka tarkoittavat kolmen viikon sulkua 8.3. lähtien. Rajoitukset kohdistuvat mm. kouluun, harrastustoimintaan ja ravintoloihin.

– Toimet ovat mielestäni perustellut tilanteessa jossa koronatilanne on nopeasti heikentynyt erityisesti virusmuunnosten leviämisen myötä. On valitettavaa, että rajatestausta ei pystytty ajoissa tehostamaan ja mm. anniskeluravintoloiden toimintaa jo aikaisemmin rajoittamaan, koska sen kautta olisi mahdollisesti pystytty toimimaan lievemmillä lapsiin- ja nuoriin kohdistuvilla rajoituksilla.

Mitä tämä tarkoittaa Kauniaisten osalta, mitkä ovat suurimmat muutokset?

– Suurimmat muutokset koskeva yläkoulujen siirtymistä etäopetukseen kolmen viikon ajanjaksoksi 8-28.3. Ruotsinkielinen yläkoulu on tosin laajasta altistumisryppäästä johtuen siirtynyt jo aikaisemmin etäopetukseen ja on todennäköistä, että etäopetus jatkuu nyt ainakin Hagelstamin osalta yhtäjaksoisesti aina 28.3. saakka. Toisen asteen etäopetusta koskevat linjaukset tarkoittavat käytännössä myös sitä, ettei Kauniaisissa ole syytä lukioissa edes väliaikaisesti siirtyä osittaiseen lähiopetukseen. Myös viimekeväiseen ravintolasulkuun palataan samaisen kolmen viikon ajanjaksolle, ulosmyynnin ollessa kuitenkin sallittua.

Mitä ajattelet päätöksestä, joka koskee harrastustoimintaa?

– Linjanveto on se, että yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää, ja se koskee ymmärtääkseni ajanjaksoa 8-28.3. Jäämme vielä odottelemaan tarkennuksia tähän ohjeistukseen, ennen kuin teemme paikallisesti jatkolinjaukset tämän osalta. Kuten aikaisemmin totesin on mielestäni harmillista, että aikuisiin kohdistuvia toimia ei ole pystytty tarpeeksi ajoissa tehostamaan ja toisaalta myös, että aikuiset eivät itse ole toimineet niin vastuullisesti kuin olisi pitänyt, jotta olisimme voineet välttyä lapsiin ja nuoriin kohdistuvista lisärajoituksista.

Miltä näyttää tilanne Granissa nyt, onko parempi kuin viime viikolla?

– Tilanne on edelleen vaikea ja esiintyvyys on samaa luokkaa kuin viikko sitten. Erityisen huolestuttavaa on myös se, että valtaosa tartunnoista on muuntoviruksen aiheuttamia, hän toteaa.

Tilanne Kauniaisissa nyt:

Viimeisten 2vk aikana positiivisia 26.

Viimeisen 1vk aikana positiivisia 13.

Yhteensä nyt 132 kauniaislaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *