| URHEILU - IDROTT

Ristomatti Hakola valmiina MM-kisoihin

Kauniaisiin kotiutunut huippuhiihtäjä Ristomatti Hakola lähtee menestys mielessä maastohiihdon MM-kisoihin Oberstdorfiin. Viimeistelyharjoituksia hiihtäjä on päässyt nyt tekemään kotimaisemissa.

Kun syksy kääntyy talveksi, lähtevät huippuhiihtäjät hakemaan hyviä lumiolosuhteita kovaa harjoittelua varten. Maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakolalle tämä on tarkoittanut pitkiä leirityksiä pohjoisessa, hiihtäjien omassa “kuplassa”, poissa kotoa.

Kun lumet vihdoin saapuivat myös etelään, on Hakola päässyt viimeistelemään kuntoaan Kauniaisten kotimaastoissa. Hakola nauttii, kun harjoituslenkeille pääsee suoraan Kasavuoresta, eikä talven hiihtobuumia voi olla huomaamatta.

– Nyt kun hiihtelee, tuntuu kuin olisi Holmenkollenilla. On niin paljon ihmisiä ja aivan loistavat ladut.

Ajoittaiset kosteat kelit eivät häiritse huippuhiihtäjää, sillä vastaavissa olosuhteissa kisataan myös maailmancupeissa sekä arvokisoissa.

– Kisoissahan on aina kosteaa nykyään, pakkasolosuhteet rupeavat olemaan harvinaisuuksia.

Viihtyy hyvin Kauniaisissa

Hakola on viihtynyt hyvin Kauniaisissa. Harjoitusmaastoihin on lyhyt matka ja vaihtoehtoja harjoituspaikoiksi riittää.

– Erittäin hyvä paikka, viihtyisä ja luonto on lähellä.

Kun Hakolalta kysyy lempipaikkaa Kauniaisissa, nousee Kasavuori nopeasti esiin. Nyt talvella Kasavuorelta pääsee suoraan laduille, jotka tarjoavat huippuhiihtäjällekin hyviä nousuja. Kesäkaudella vaihtelevat maastot ja metsäpolut tarjoavat loistavat mahdollisuudet treenien toteuttamiseen.

– Kasavuoresta pidän kovasti. Se linkittyy Espoon keskuspuistoon ja sieltä pääsee myös helposti Oittaalle. Voi lenkillä sitten päättää minne menee.

Kesän juoksulenkit Hakola viimeistelee Kasavuoren telineillä leuanvedoilla. Kun koiran kanssa lähdetään lenkille, päätyy Hakola monen muun ulkoilijan tapaan Gallträskin maisemiin.

Perinteisen 50 km ja viestit tavoitteena

Hakola on tällä kaudella panostanut aikaisempia vuosia enemmän normaalimatkojen harjoitteluun. MM-kisoissa henkilökohtaisten matkojen päätavoite on kisojen päätöskisa, perinteisen tyylin 50 km. Viidenkympin lisäksi isoina tavoitteita ovat parisprintti sekä viesti, joissa molemmissa Suomi on ennakkoon yksi mitalisuosikeista.

– Meillä on hyvä joukkue ja mitalisauma. Kaveriporukka, jonka kanssa olisi hauska saada menestystä. Ennen tulevia MM-kisoja Hakola osallistuu vielä SM-kisoihin ja tekee pari kovempaa harjoitusta. Ihan viimeisillä viikoilla ennen kisoja harjoitusmääriä lasketaan normaalista ja pyritään pitämään kroppa herkässä kunnossa kisoja varten.

Hiihdon MM-kisat järjestetään Saksan Oberstdorfissa 24.2.–7.3.2021.

Ristomatti “Rise” Hakola (s. 1991)

Kotipaikka: Kauniainen

Seura: Jämin Jänne

Lempipaikat Kauniaisissa:

Kasavuori

– Viimeisen päälle hyvä paikka.

Galis (Gallträsk)

– Koiran kanssa Galis on tullut tutuksi.

Polut

– Ei ole kyllä montaa polkua seudulla, jota ei tietäisi tai olisi kulkenut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *