| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Upp och hoppa!

När alla idrottsanläggningar inomhus är stängda ökar betydelsen och användningen av utomhusanläggningarna. Här en påminnelse om alla ställen man kan motionera på utomhus i Grankulla.

 

Stadens utomordentliga vinteranläggningar presenterar sig:

Kasabergets motionsspår. På vintern omvandlas den här 2,3 km långa motionsslingan till ett skidåkarens paradis bara vädret tillåter det. Precis som under tidigare år har vi i vinter fått hjälp av Esbo att underhålla skidspåren. Hjälpen kommer när det finns tid och för det övriga underhållet svarar vår egen proffsiga underhållspersonal. Skidsäsongen i söder är kort och under den här korta perioden är motionsslingan ämnad enbart för skidåkare.

Övningsspår på simhallens bakgård. Här finns övningsspår för familjens yngsta. Spåren används flitigt av lågstadieskolorna och daghemmen men vem som helst är välkommen att komma och öva sig.

Sahara delas på vintern i tre delar. Rinken och isen bredvid den är för skridskoåkare med klubba. Det finns ett särskilt markerat område för skridskoåkare utan klubba. Vi hoppas att de här anvisningarna följs så det är säkert och trevligt för alla på isen.

Smedsplanen. Den här kvartersplanen är stadens andra plan med uppvärmda omklädningsrum och toalett. Tyvärr är alla utrymmena stängda på grund av corona-restriktionerna. Själva planen underhålls dagligen om vädret tillåter.

Gallträsk. Staden underhåller inte is, vakar, eventuella badställen, bryggor eller dylikt. Därmed är användningen av dessa på vars och ens eget ansvar.

Granibacken. I staden finns även Finlands äldsta slalombacke, Granibacken. Backen öppnades 1934 och på vintern står GrIFK Alpine, www.grifkalpine.fi, för dess underhåll. Trapporna vid sidan av backen underhålls inte under vintern.

Pulkabacke. I skogen vänster om slalombacken finns ett belyst område man röjt för pulkaåkning.

Underhållspersonalen håller i synnerhet så här på vinter ett öga på vädret och gör sitt bästa i kampen mot det. Vill du ha färska uppgifter om t.ex. skidspårets eller isarnas skick hjälper de gärna, telefonnumret är 050 537 1340.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *