| KAUPUNKI - STADEN

Coronaåtgärder åter på agendan i Grankulla på fredag

Regeringens lagförslag genom vilket rörelsefriheten temporärt begränsas har nu getts till riksdagen. I Grankulla möts stadens befolkningskyddsgrupp på fredag.

I Grankulla fattar staden på fredagen officiella beslut i enlighet med vad huvudstadsregionens koordineringsgrupp bestämt. På agendan står bl.a. beslut om att distansundervisningen fortsätter för den grundläggande utbildningen och andra stadiet över påsk, fram till den 5.4. På fredagen väntas också regeringens lagförslag diskuteras.

Det viktigaste målet med begränsningarna av rörelsefriheten är enligt regeringen att minska antalet möten och nära kontakter mellan människor, eftersom coronavirussjukdomen sprider sig snabbt och okontrollerat i vissa områden. Syftet är att skydda befolkningen mot en farlig smittsam sjukdom och trygga hälso- och sjukvårdens bärkraft.

Begränsningarna gäller, om de träder i kraft, huvudstadsregionen och Åbo.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *