| URHEILU - IDROTT

Handboll: GrIFK vidare från kvarten – möter Cocks i semifinalen

Grankulla IFK:s herrlag har kommit till semifinal i FM-ligan efter att ha besegrat Sjundeå IF med 2­1 i matcher i kvartsfinalen.

Kvartsfinalserien spelades i snabb takt och matchserien mot Sjundeå IF var som väntat ytterst tajt. GrIFK var ändå spelmässigt bättre och vann till slut. För Sjundeålaget väntar sommarlov medan GrIFK ställs mot Cocks från Riihimäki i semifinalen.

Den första matchen i kvartsfinalen var en verklig thriller. GrIFK:s femmålslednings försvann i slutet av ordinarie matchtid och matchen gick till förlängning, som bjöd på ytterligare drama. Sjundeå IF satte nämligen segermålet endast ett par sekunder innan förlängningen tog slut.

Men den första matchens snöpliga slut fick inte Granilaget ur gängorna utan i följande match på hemmaplan var Mikael Källmans skyddslingar revanschsugna. Det blev seger och kvartsfinalserien utjämnades med bra flyt i spelet. Målvakten Atte Pakarinen gjorde en toppmatch och i anfallet lyste vårens utropstecken Anthony Hellakoski och Robin Granlund, de öste in mål i rasande takt.

I lördagens (27.3) avgörande match var Grankulla IFK det klart bättre laget och tog en välförtjänt seger. Sjundeå IF kämpade och hängde med genom hela matchen men till slut tog GrIFK en övertygande seger med 32-29 och fick en söt semifinalplats.

Den sämsta nyheten från kvartsfinalen är att Anthony Hellakoski skadades i sista matchen. Det är ett stort bakslag ifall skadan är så allvarlig att Hellakoski inte mer kan spela. Han har tillsammans med Robin Granlund och Miro Koljonen utgjort en verkligen vass anfallstrio och han var vid sidan av Granlund en av de bästa spelarna i kvartsfinalen.

Semifinalmotståndaren Cocks har vunnit FM-guld de sju senaste åren och är utan vidare en svår motståndare. Men det är vår och nu är allting möjligt.

Grankullahandbollen kulminerar i medaljmatcher både för herrarna och damerna. GrIFK:s damer var först ut i semifinalserien, där blev det seger med 22-20 över Dicken i den första matchen.

GrIFK – semifinal, herrar, speldagar:

31.03 kl 18:30                            Cocks – GrIFK

03.04 kl 15:00                            GrIFK – Cocks

07.04 kl 18:30                            Cocks – GrIFK

10.04 kl 15:00                            GrIFK – Cocks (vid behov)

13.04 kl 18:30                            Cocks – GrIFK (vid behov)

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *