| KAUPUNKI - STADEN

Huolestuttava tilanne Kauniaisissa, kaupunginjohtaja ymmärtää rajoitusten tarpeellisuuden

Pandemiatilanne on kaupunginjohtaja Christoffer Masarin mukaan erittäin huolestuttava Kauniaisissa. Hallituksen kaavailemia rajoituksia hän ymmärtää.

– Meidän viimeisen kahden viikon aikana positiivisen testituloksen saaneiden määrä on 35 henkilöä ja viimeisen viikon aikana 20 henkilöä. Se tarkoittaa sitä, että kahden viikon ilmaantuvuuslukumme on noin 350/100 000 asukasta paikkeilla. Ilmaantuvuus on viimeisen 14 vrk osalta meitä korkeampi vain kuudessa muussa Suomen kunnassa, hän toteaa.

Mikäli huonoista luvuista haluaa löytää jotain positiivista niin se liittyy hänen mukaansa siihen, että tauti leviää tällä hetkellä erityisesti nuorten keskuudessa, ja nuoret selviytyvät pääsääntöisesti kohtalaisen lievin oirein taudista. 

– Osa nuoristakin tosin voi kärsiä pitkiä aikoja koronan jälkioireista, joten nuortenkaan ei ole syytä vähätellä tautia. Suurin uhka tulee kuitenkin siitä, että nuoret levittävät kotona tautiaan eteenpäin vanhemmilleen ja sieltä eteenpäin iäkkäimmille sukulaisilleen.

 Hallituksen kaavailemat rajoitukset saavat ymmärrystä.

– Tämän mahdollistavaa lainsäädäntöä ei ole vielä hyväksytty ja yksityiskohdista voi aina riidellä, mutta ymmärrän miksi hallitus on harkitsemassa liikkumisrajoituksia. Pidän sitä ennen kaikkea signaalina, että tilanne on todella vakava ja jokaisen on syytä viimeistään nyt toimia suositusten mukaisesti. Samalla se antaa viranomaisille joitakin lisätyökaluja puuttua räikeisiin tapauksiin, jossa maskeja ei käytetä sisätiloissa ja muita rajoituksia ei noudateta, Masar sanoo.

Mitä Kauniainen tekee, jos rajoitukset astuvat voimaan? 

–  Liikkumisrajoitusten valvonta kuuluu poliisille. Kaupunkien rooli liikkumisrajoitusten valvonnassa on tämän hetken tietojen mukaan pääasiassa toimia yhteistyötahona poliisille, ja auttaa poliisia arvioimaan ne paikat, joihin liikkumisrajoitusten valvontaa on syytä kohdistaa. Kauniaisten kaupungin valmiusjohtoryhmä on nimennyt yhteyshenkilön Länsi Uudenmaan poliisin suuntaan.

Terveiset kuntalaisille ennen pääsiäistä? 

– Yleisellä tasolla terveiseni kuntalaisille on nyt se, että astuvat liikkumisrajoitukset voimaan tai ei, niin on kaikki syy rajoittaa kontaktit minimiin. Rajoitusten ja kieltomääräysten porsaanreikien etsimisen sijaan on syytä ottaa viranomaisten viesti erittäin vakavasti ja kaikin keinoin minimoida ylimääräiset kontaktit. Rokotemäärät ja rokotekattavuus ovat kasvussa ja mikäli kaikki etenee suunnitellusti, niin tilanne on jo kesällä aivan erilainen. Nyt kannattaa hetken vielä jaksaa tsempata, niin meillä voi olla edessä jotenkuten normaali kesä, Masar sanoo.

Kauniaisten kaupungin koronatilannetiedote

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *