| YLEINEN - ALLMÄN

Hyvä tunnelma rokotuskeskuksessa

Tunnelma Villa Junghansissa oli rento viime viikolla, kun Kaunis Grani vieraili Kauniaisten rokotuskeskuksessa.

Odotushuoneessa istuvat Jahn-Christer Karle ja Dorrit Söderblom, jotka odottavat, että Jahn-Christer rokotetaan. Dorrit on jo saanut oman annoksensa.

– Tuntuu hienolta, että olen saanut ensimmäisen pistoksen, Dorrit sanoo.

Jahn-Christer Karle ja Dorrit Söderblom ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksensa. Kasvomaskeja raotettiin kuvaamista varten.

Hänen mielestään pahinta pandemian aikana on ollut, että kirjasto on ollut suljettuna.

– Minulla on tapana lainata paljon kirjoja, ja on ollut myös yksinäistä. Meillä on suuri ystäväpiiri ja on tuntunut aika yksinäiseltä, vaikka olemme silloin tällöin tavanneet joitakin tutuistamme.

Jahn-Christerin mielestä he ovat kaikesta huolimatta selviytyneet pandemiasta aika hyvin. Kiitos osaksi sen takia, että he ovat voineet myös mennä maalle Bromarviin hakemaan vaihtelua.

– Tarvitsen jotain tekemistä, joten se on ollut hyvä henkireikä. Aika menee hitaammin täällä, hän sanoo ja menee ottamaan pistoksen.

Kristina Karsten (vas.) ja Terveystalon sairaanhoitajat Hannele Röytiö ja Ben Selin sekä kaupungin terveydenhoitaja Mariann Olin huolehtivat rokotusten sujumisesta. Viereisessä huoneessa farmaseutit valmistelevat ruiskuja.

Terveydenhoitaja Kristina Karsten ottaa hänet vastaan. Hän on kaupungin terveydenhoitaja ja nyt rokottamassa kaupunkilaisia. Tänään hänen osakseen tulee 56 annettua pistosta.

– Kaikki riippuu, paljonko rokotteita saamme. Nyt meillä on yksi linja avoinna ja huomenna kaksi, toinen on Pfizeria ja toinen Astra Zenecaa varten. Useimmat tänne tulleista ovat hyvin kiitollisia ja ovat sitä mieltä, että tämä on hyvin organisoitu, hän kertoo.

Myös sosiaali- ja terveydenhoidon rokotuksista vastaavat terveydenhoitaja Maija Koutokangas ja osastonhoitaja Suvi Klefström ovat tyytyväisiä siihen, miten rokottaminen on alkanut kaupungissa.

– Tämä on toiminut suunnitelmamme mukaan. Jos olisimme saaneet enemmän rokotteita, olisimme tietysti ottaneet vastaan enemmän ihmisiä. Mutta tunnelma on ollut hyvä.

He ja heidän kollegansa ovat saaneet vastata lukuisiin kysymyksiin rokotuksesta sekä neuvontanumerossa että verkossa. Koska tällä erää on olemassa kaksi erilaista rokotetta, joita annetaan kahdelle eri ikäiselle ryhmälle, kysytään muun muassa, jäävätkö jotkut ryhmät ilman rokotetta ja niin edelleen.

Peter Carlberg ja hänen vaimonsa Thea Carlberg ovat kaivanneet lasten ja lastenlasten kohtaamisia. Peter aikoo ensimmäiseksi halata lastenlapsia, kun tautiriski on poissa. Kasvomaskeja raotettiin kuvaamista varten.

He antavat kuitenkin rauhoittavan selityksen.

– Kaikki rokotetaan ja on turvallista ja hyvä tulla tänne, Maija Koutokangas sanoo.

Paikalla on myös Peter Carlberg. Hänestä tuntui hyvältä saada pistos. Pahinta on hänen mielestään ollut istuminen neljän seinän sisällä. Hän ja hänen vaimonsa Thea ovat myös kaivanneet lasten ja lastenlapsien kohtaamisia.

 

 

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *