| URHEILU - IDROTT

Käsipallo: Kevät tuo pudotuspelit Kauniaisiin

Käsipallon pääsarjojen runko- ja jatkosarjat on nyt laitettu pakettiin ja kausi on huipentumassa pudotuspeleihin.

Kauniaisissa riittää toden teolla jännitettävää, sillä sekä naisten että miesten joukkueet ovat raivanneet tiensä pudotuspeleihin. Grankulla IFK:n naisten joukkue haastaa Dickenin välierissä – hyvävireinen miesten joukkue kohtaa puolestaan puolivälierissä Sjundeå IF:n.

Vielä syksyllä ajatus tyhjille katsomoille pelaamisesta olisi voinut tuntua oudolta, mutta nyt tilanteeseen ovat niin pelaajat kuin katsojat jo tottuneet. Edellisenä keväänä kausi keskeytettiin ennen pudotuspelejä ja nyt suurin toive onkin, että kausi saataisiin pelattua loppuun asti. Pahentunut epidemiatilanne tuo kuitenkin epävarmuutta pudotuspelien ympärille, sillä mahdolliset karanteenit voisivat pakottaa ottelusiirtoihin ja vaarantaa kauden läpiviemisen.

Tasainen välieräsarja tiedossa

Kuluva SM-sarjakausi on ollut mielenkiintoisin pitkiin aikoihin. Kestomenestyjät HIFK sekä Dicken ovat saaneet huomata, ettei ilmaisia voittoja sarjassa enää saa. GrIFK sekä KyIF ovat ottaneet isoja kehitysaskelia eteenpäin ja aiheuttaneet molemmille helsinkiläisille pistemenetyksiä.

Anna Lindahl (Dicken) ja Carolina Rehnberg (GrIFK) kohtaavat välierissä.

Grankulla IFK sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa tulevissa välierissä runkosarjan kakkosen Dickenin. Siinä missä vielä edellisellä kaudella helsinkiläisjoukkue oli kauniaislaisille ylitsepääsemätön haaste, on kuluvalla kaudella ollut huomattavasti tasaisempaa. GrIFK voitti joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ja odotettavissa onkin tasainen välieräsarja kahden huippujoukkueen välillä.

 

Vastustaja Dicken on laadukas joukkue, josta löytyy useita ratkaisijoita. Malena Heikkinen on hurmannut nopeudellaan ja tehnyt kovaa jälkeä hyökkäyspäässä yhdessä Matilda Peitsaron kanssa. Runkosarjassa joukkueella oli välillä vaikeuksia saada peliään kulkemaan täydet 60 minuuttia, eikä parasta Dickeniä olla vielä välttämättä nähty. Tärkeällä hetkellä joukkue kuitenkin onnistui – Dicken kaatoi HIFK:n jännittävässä Cup-finaalissa ja kruunattiin cup-voittajaksi.

Välierissä yksi pelaaja voi hyvinkin joutua erikoisvartiointiin. GrIFK-paitaan palannut Johanna Hilli on ollut kovien odotuksien mukainen vahvistus ja tehnyt kovaa jälkeä SM-sarjassa. Hilli teki runkosarjassa 144 maalia ja voitti koko SM-sarjan maalipörssin.

Joukkueiden välinen ensimmäinen välierä pelataan Pirkkolassa 28.3. Toisessa välieräparissa kohtaavat runkosarjan voittaja HIFK sekä kauden yllättäjäjoukkue KyIF Kirkkonummelta.

Miehet kovassa vireessä puolivälieriin

Kun miesten puolivälierät vihelletään 23. maaliskuuta käyntiin Siuntiossa, astuu kentälle kovavireinen joukkue Kauniaisista. Vielä runkosarjan aikana Grankulla IFK pelasi ailahtelevasti ja päätyi runkosarjan jälkeen alempaan jatkosarjaan. Paikka alemmassa jatkosarjassa saattoi lopulta olla joukkueen onni – oma peli ja itseluottamus on löytynyt ja koko jatkosarja meni lopulta tappioitta.

Robin Granlund (15) on noussut isoon rooliin GrIFK:n joukkueessa.

Puolivälierävastustaja SIF tulee puolivälieriin päinvastaisista asetelmista. Ylemmässä jatkosarjassa kyyti oli kovaa, kun vastassa oli sarjan kolme kärkiseuraa Dicken, Cocks sekä BK-46. Kuusi tappiota, vaikka mukana oli myös hyviä pelejä. Syyskuussa joukkueeseen liittynyt Filip Churlevski otti heti ison roolin Siuntiolaisten pelistä ja oli yhdessä Ott Varikin kanssa joukkueen vaarallisimpia pelaajia.

GrIFK sai kauteen lähdettäessä kovan vahvistuksen, kun maajoukkuepelaaja Robin Granlund tuli seuraan Dickenistä. Granlund tuli hakemaan nostetta uralleen ja on onnistunut hyvin Kauniaisissa – käynnissä on miehen uran paras kausi ja hyviä esityksiä on saatu nähdä myös maajoukkueessa. Vuoden vaihteessa GrIFK vahvistui vielä entisestään, kun Miro Koljonen palasi Norjasta Grani-paitaan. Kunnossa ollessaan Koljonen tuo hyvän lisävaihtoehdon joukkueen hyökkäyspeliin.

GrIFK:n ja Sjundeå IF:n keskinäiset kamppailut ovat olleet usein todellisia trillereitä – parin viime kauden aikana useampi ottelu on ratkaistu viime hetkien maaleilla. Runkosarjassa joukkueet tasasivat voitot, eikä selkeää ennakkosuosikkia puolivälieriin ole.

Tulevat puolivälierät pelataan nopealla tahdilla ja jatkoon pääsyyn vaaditaan vain 2 voittoa. Kesäloma voi tulla nopeasti, jos joukkueen peli ei lähde kulkemaan.

GrIFK miehet  puolivälierien ottelupäivät:

23.03 klo 19:30 SIF – GrIFK

25.03 klo 19:00 GrIFK – SIF

27.03 klo 17:00 SIF – GrIFK (tarvittaessa)

GrIFK naiset – välierien ottelupäivät (päivitetty 24.3.):

28.03 klo 16:00 Dicken – GrIFK

01.04 klo 19:00 GrIFK – Dicken

05.04 klo 15:15  Dicken – GrIFK

08.04 klo 19:00 GrIFK – Dicken (tarvittaessa)

11.04 klo 18:00 Dicken – GrIFK (tarvittaessa)

Tuleviin otteluihin ei oteta katsojia, mutta otteluita voi seurata SolidSport-palvelun kautta.

https://solidsport.com/grifknaiset

https://solidsport.com/grifk-miehet

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *