| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaupunginjohtaja kuntavaalien siirrosta: Riskit pienenevät

Kuntavaalit järjestetään lauantain puoluesihteerien päätöksen mukaan 13.6. Käytännön valtuustotyön kannalta vaikutus on kaupunginjohtajan mielestä minimaalinen.

 

– Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannattaa kuntavaalien siirtoa kesäkuulle. Vaalit pidetään 13.6., oikeusministeriö kirjoittaa Twitterissä.

Alun perin oli tarkoitus järjestää vaalit 18.4. 

– Olen itse virkamiehenä pragmaatikko ja katson, että kahden kuukauden siirto vaaleissa ei ole demokratian kannalta kovin kohtalokasta tarkoituksen ollessa hyvä, ja kun sen avulla todennäköisesti voidaan järjestää vaalit turvallisemmin ja saavuttaa korkeampi äänestysprosentti, Christoffer Masar kommentoi päätöstä.

Käytännön valtuustotyön kannalta vaikutus on myös minimaalinen. 

– Uusi valtuusto olisi aikaisemman aikataulun mukaan kokoontunut kerran kesäkuussa ja seuraavan kerran vasta pitkän kesätauon jälkeen. Nyt ensimmäinen valtuustokokous on todennäköisesti elokuussa, eikä sen jälkeen tule samanlaista pitkää taukoa. Myös muiden toimielinten järjestäytymisen kannalta uusi aikataulu voi jopa olla toimivampi.

 Vaalit olisi hänen mielestään ollut mahdollista järjestää myös huhtikuussa, mutta moni riski ja vaalien järjestämiseen liittyvä huoli pienenee siirron myötä. 

Koska rokotekattavuus on kesäkuussa huomattavasti korkeampi kuin se olisi ollut huhtikuussa ja koronatilanne sitä kautta myös muuten on todennäköisesti selvästi parempi, on arvioni mukaan todennäköistä että äänestysprosentti tulee olemaan korkeampi, hän sanoo.

Juttu päivitetty klo 13.50.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *