| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Koronasulku kurittaa taas ravintoloita – Robert´s Coffeen tulevaisuus vaakalaudalla

Vuoden kestänyt koronapandemia on kohdellut kovalla kädellä ravintola- ja kahvila-alan yrittäjiä ja työntekijöitä. Nyt ravintolat suljetaan jälleen.

– Nähtäväksi jää katkaiseeko tämä nyt sitten Robert’s Coffee Grani franchising-yrittäjyydeltäni sen kuuluisan kamelin selän, yrittäjä Viktor Pishchenko sanoo

Vuosi sitten poikkeusolot sulki kahvilat ja nyt sama toistuu, kun ärhäkkä muuntovirus astui kuvioihin. Kolmen viikon sulkutila on ravintoloille ja kahviloille käytännössä samanlainen kuin vuosi sitten – ruuan noutomyynti sallitaan, muuten tilat on suljettu.

Kauniaisten keskustan ravintoloista Moms on sulkemassa ovensa kolmeksi viikoksi. Mm. Deli Rasoi, Chalupa sekä Guido’s myyvät ruokaa Take Away -noutomyyntinä.

– Kova isku on laimea ilmaisu kuvaamaan poikkeustilajulistusta. Hetkellisiä valonpilkahduksia ja toiveita paremmasta oli ilmassa vielä loppu- ja alkuvuodesta. Nyt olemme toistamiseen tilanteessa, jota sekä ravintolan että henkilökunnan näkökulmasta voi kuvata erittäin hankalaksi, Guido’sin ravintolapäällikkö Niko Sirén kiteyttää tilanteen.

Olemme nyt sulkemassa ainakin kolmeksi viikoksi ja jatkotoiminta on hämärän peitossa, sanoo Robert’s Coffee Grani -yrittäjä Viktor Pishchenko.

– Koronavuoden jokainen kuukausi on ollut erittäin stressaavaa sen suhteen selviämmekö vai emme. Viimekeväisen sulun aikana Take Away -myynti oli mitätöntä ja kotiinkuljetukset jäivät vain muutamaan tilaukseen. Olemme tämän vuoden selvinneet rimaa hipoen kuukaudesta toiseen. Sekään ei olisi ollut mahdollista ilman, että saimme ymmärrystä ja apua vuokranantajalta, leasing-rahoittajaltamme sekä muilta tahoilta. Nyt joudun lomauttamaan henkilöstöä, minkä lisäksi tämä sulku saattaa olla osaltani viimeinen naula arkkuun Robert’s Coffee Granin toiminnalle. Kaikki riippuu siitä, kattaako valtion koronatuki sulun aikana menetetyn myynnin ja kulut. Tuen saamisesta, määristä tai maksamisen ajankohdasta ei ole tässä vaiheessa mitään tietoa.

– Nähtäväksi jää katkaiseeko tämä nyt sitten Robert’s Coffee Grani franchising-yrittäjyydeltäni sen kuuluisan kamelin selän. Kävi miten kävi, elämä jatkuu eteenpäin. Minulla mahdollisesti oli vain epäonnea yrittäjänä tällä kertaa. Harmi vaan, että epäonnen aiheutti koronapandemia – ei epäonnistuminen yrittäjänä, Pishchenko tuumii.

Ravintoloiden aukioloaikoja säätelevä sulku alkaa ensi viikolla ja on voimassa 28.3 asti. Poikkeusaikaa koskevaa ravintolakohtaista lisätietoa löydät ravintoloiden nettisivuilta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *