| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Mathias Kivikoski ny vd för Varuboden-Osla

Handelslaget Varuboden-Oslas styrelse har valt EM Mathias Kivikoski (47) till ny verkställande direktör.

Varuboden-Oslas tidigare verkställande direktör Hannu Krook blev SOK:s chefdirektör från början av januari.

Mathias Kivikoski har en bred erfarenhet från handelsbranschen. Han har arbetat inom branschen i 20 års tid och kommer till VBO från Tokmanni Oy, där han senast arbetat som försäljnings- och marknadsföringsdirektör. Han har också arbetat länge inom Lidl-kedjan både i Finland och Sverige, sägs det i ett pressmeddelande.

– Mathias har en långvarig och omfattande affärsledningserfarenhet och ett starkt kunnande inom detaljhandeln både från Finland och Sverige.  Han är van att leda större organisationer och att gestalta omfattande helheter. Han är också helt klart en teamspelare med goda sociala färdigheter. VBO har som strategiskt mål att vara en god arbetsgivare och att som handelslag leva upp till sina värden både gentemot sina kunder och sina anställda. Vi litar starkt på att Mathias är rätt person att lotsa in VBO i framtiden, säger Varuboden-Oslas styrelseordförande Arto Nurmi-Aro.

Mathias Kivikoski börjar den 8.4.

– Jag är mycket glad och ivrig att få börja som verkställande direktör vid Varuboden-Osla. Handelslaget har gjort ett utmärkt arbete under Hannu Krooks ledning, och jag ser verkligen fram emot att få börja jobba i april. Området är mycket bekant för mig, och det är också trevligt att få börja jobba i en genuint tvåspråkig miljö, säger Mathias Kivikoski.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *