| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Sale Grani öppnade sina dörrar

Förnyade Sale Grani vid Stationsvägen öppnade sina dörrar på torsdagen (18.3). Butiken stängdes den 20 februari och har nu genomgått en stor förändring.

 

– Inga förändringar har gjorts på den traditionella fasaden eftersom butiksbyggnaden ju är en viktig del av stadsbilden i Grankulla, men inomhus har det däremot gjorts många förnyelser, berättar nya butikschefen Henni Peltonen.

För Varuboden-Oslas branschdirektör Bengt Vinberg var torsdagen en viktig dag, eftersom han är uppvuxen i Grankulla och butiken har varit även hans närbutik ända från barn.

– Varukkan är en ikon i Grankulla, säger han.

I den renoverade butiken har kylutrustningen förnyats, belysningen bytts ut och i och med konceptändringen har butiken omformats till en modern närbutik. Henni Peltonens egna favorit är den nya frukt- och grönsaksdisken.

– Vi har satsat mycket på den jämfört med den tidigare, säger hon.

Henni Peltonen verkar nu som butikschef för första gången under sin karriär. På bilden också Jan Lundmark (i mitten) och Bengt Vinberg.

Den renoverade butikens produktsortiment är brett och speciellt take away-produkter och hämtmat har utökats. Butiken erbjuder även nypressad juice och från kaffeautomaten kan kunden köpa med sig en kopp varmt att dricka.

Nu finns också snabbkassor i butiken.

– Med snabbkassorna har vi velat göra besöken mer smidiga för de kunder som sticker in sig hos oss och gör snabba inköp, säger Henni Peltonen.

Henni Peltonen verkar nu som butikschef för första gången under sin karriär. Grankulla är en känd plats från förr, eftersom hon varit biträdande butikschef på S-market i köpcentret under de senaste två åren.

Längre öppettider

Under renoveringen gjordes en kundenkät och målet med den var att få den nya butiken att motsvara kundernas önskemål allt bättre.

– Där önskades bl.a. förlängda öppettider och de har nu förlängts, säger Prismadirektör Jan Lundmark.

Nu är butiken öppen till 23 på vardagar och 21 på söndagar.

Sale Grani får också ett alldeles eget utlämningsställe för mat. I och med det kan man beställa sin mat från Prisma Kyrkslätts webbutik och hämta de färdigt plockade inköpen från Sale Grani.

– Vi vill på det här sättet erbjuda Grankulla ett bredare sortiment, säger Jan Lundmark.

I samband med att man går och handlar kan man också hämta sin paketförsändelse eftersom det i butiken finns både Pakettipistes och Smartposts utlämningsskåp.

Uppdaterad kl. 13.45.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *