| KAUPUNKI - STADEN

Tartuntaluvut ovat ennätyksellisen korkeita

Pääkaupunkiseudulla ja Kauniaisissa koronavirustartuntojen määrä on edelleen kasvussa. Yhteensä 151 henkilöllä on todettu koronavirustartunta Kauniaisissa.

– Luvut ovat ennätyksellisen korkeita. Tartuntatautitiimeissä, myös Kauniaisissa, työmäärät ovat kasvaneet ja yhteydenotoissa altistuneisiin on jo ajoittain viiveitä. Tartunnan saaneet tavoitetaan Kauniaisissa edelleen saman vuorokauden aikana, johtava ylilääkäri Pia Höglund sanoo.

Koronarokotuksia on annettu jo yli 2 000 kuntalaiselle. Rokotukset etenevät kuitenkin hitaasti, eikä nykyisellä rokotuskattavuudella ole merkitystä ajankohtaisen epidemiahuipun taltuttamisessa.

– Edelleen oleellista on jokaisen omalta kohdaltaan minimoida sosiaaliset kontaktit, käyttää kasvomaskia ja etäisyyttä tilanteissa, joissa sitä ei voi välttää, ja hakeutua herkästi testeihin, hän sanoo.

Rokotusten antamisessa kaupunki noudattaa THL:n rokotusjärjestystä.

– Tällä hetkellä rokotamme yli 75-vuoden ikäisiä ja yli 50-69 -vuotiaita sairautensa vuoksi vakavan koronataudin riskiryhmään 1 kuuluvia henkilöitä.

Rokotusten etenemistä ja rokotusryhmän vaihtumista Kauniaisissa voi seurata netissä.

– Rokotusjärjestelyistä, erityisesti ajanvarauspalvelusta, olemme saaneet paljon palautetta. HUS-alueen yhteisen ajanvarausjärjestelmän määrittelyviiveiden takia uuden rokotusryhmän (75+-vuotiaat) tullessa viime maanantaina (1.3.) rokotusvuoroon, netin ajanvarausjärjestelmää ei saatu toimimaan riittävän ajoissa ja puhelinajanvaraus ruuhkautui pahoin. Ruuhkautumisen myötä myös tämän ja ensi viikon ajanvaraukset täyttyivät nopeasti.

– Pahoittelemme kuntalaisille tästä aiheutunutta haittaa ja mielipahaa, samalla pyydämme edelleen kuntalaisilta kärsivällisyyttä. Saamme joka viikko uusia rokotteita, jolloin saamme lisää vapaita aikoja.

Uusia aikoja jaetaan jatkossa tasapuolisemmin netti- ja puhelinpalvelun kautta, jotta molemmat ajanvarauskanavat ovat yhtä lailla käytettävissä.

– Tällä hetkellä rokotusten etenemistä hidastaa eniten saatavien rokotteiden määrä. Toivottavasti tilanteeseen saadaan muutosta kevään aikana ja voisimme tarjota rokotteen kaikille kauniaislaisille mahdollisimman pian.

Viimeisten kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 33 henkilöllä. Yhteensä 151 henkilöllä on todettu koronavirustartunta Kauniaisissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *