| KAUPUNKI - STADEN

Uusi nuorisovaltuusto valmiina vaikuttamaan

Pitää vielä odottaa kesään asti ennen kun tiedetään ketkä istuvat tulevalla kaudella kaupunginvaltuustossa. Nuorisovaltuuston jäsenet ovat jo sen sijaan tiedossa ja nuorisovaltuustoa johtavat Tove Klockars ja Mikael Niemelä.

Kauniaisten nuorisovaltuustossa aloittivat tänä vuonna uudet innokkaat nuoret. Yhteyshenkilönä toimiva Erica Saari kertoo, että kiinnostusta nuorisovaltuustoa kohtaan oli uusia jäseniä haettaessa jonkin verran. Hänen mukaansa nuorisotoimessa ja nuorisovaltuustossa tehdään töitä sen eteen, että kiinnostus Kauniaisten Nuva:n toimintaa kohtaan jatkaisi kasvuaan tulevaisuudessakin.

Kahdeksanhenkinen nuorisovaltuusto esimerkiksi seuraa päätöksentekoa, edistää kaupungin ja nuorten välistä yhteistyötä, järjestää tapahtumia ja pitää huolen siitä, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa.

Uuden nuorisovaltuuston puheenjohtajaa Tove Klockarsia kiinnosti oppia Kauniaisten päätöksenteosta ja mahdollisuus päästä vaikuttamaan. Varapuheenjohtajan Mikael Niemelän syyt olivat samanlaiset:

– Halusin nuorisovaltuustoon pääosin sen takia, että se näytti kiinnostavalta. Minua kiinnosti miten asiat hoidetaan kaupungilla ja miten minä voin vaikuttaa siihen nuorena, hän kertoo.

Mikaelin mielestä Kauniainen tekee nuorison kanssa todella hyvää työtä.

– Tuntuu oikeasti siltä, että meidän mielipidettä arvostetaan. Ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Tove kehittäisi Kauniaisten nuorisotoimintaa parantamalla nuorten oloja koulussa ja lisäämällä uutta ja mukavaa toimintaa nuorille. Tove kertoo olevansa erittäin kiinnostunut politiikasta ja seuraavansa mielellänsä vaaleja kaikkialla maailmassa, kuten viime vuoden Amerikan presidentinvaaleja, joista hän oli erityisen kiinnostunut.

Mikaelin mielestä politiikka vaikuttaa kiinnostavalta mutta hän ei ole tutkinut sitä melkein yhtään.

– Politiikasta on kyllä ihan hauskaa puhua, kunhan se ei mene liian vakavaan väittelyyn, Mikael toteaa.

Molemmat toivovat hyvää yhteistyötä tulevan kaupunginvaltuuston kanssa ja Tove odottaakin että he ajattelevat myös nuoria päätöksiä tehdessään.

– On myös tärkeää, että tuleva valtuusto ottaa tiukan otteen koronasta, jotta Kauniaisissa voitaisiin palata normaaliin arkeen niin pian kuin mahdollista, sanoo Tove.

Korona-aika onkin tuonut haasteita myös nuorisovaltuuston toimintaan; tapahtumien järjestäminen on ollut haastavaa ja valtuuston kokoukset on jouduttu pitämään etänä Teamsissa.

– Huono puoli on se, että nettiyhteys saattaa pätkiä, joten kone voi heittää sinut ulos kokouksesta, kertoo Tove.

Mikaelin mukaan tehtävien jako on myös ollut hyvin hankalaa etäyhteydellä. Hänen mielestään on kuitenkin ollut mukavaa päästä keskustelemaan Kauniaisten tulevaisuudesta muiden nuorten sekä aikuisten kanssa.

Toven mielestä taas on ollut mukava elämys päästä johtamaan kokouksia. Molemmilta löytyy selvästi intoa ja kiinnostusta Nuva:ssa toimimiseen ja on siis ilmeistä että kauniaislaisten nuorten asiat ovat hyvissä ja luotettavissa käsissä.

Tove Klockars, 14

  • Koulu: Hagelstam
  • Harrastukset: Mm. tennis, sellonsoitto ja kuvataidekoulu
  • Lempipaikka Kauniaisissa: Varsinaista lempipaikkaa ei ole; ”laskettelurinteessä laskettelu talvisin ja jäätelön nauttiminen kesäisin esimerkiksi keskustassa on kivaa”.
  • Tulevaisuudensuunnitelmat: Lukio ja sen jälkeen Kauppakorkea tai Hanken. ”Rahoitusala kiinnostaa”.

Mikael Niemelä, 15

  • Koulu: Kasavuori
  • Harrastukset: Sulkapallo ja välillä myös muut lajit.
  • Lempipaikka Kauniaisissa: Granin keskusta; ”Sinne on helppo päästä ja siellä voi hengata kavereiden kanssa. Se on myös tosi siisti ja hieno”.
  • Tulevaisuudensuunnitelmat: Lukio ja sen jälkeen ajatuksena olisi Kauppakorkea.

SEELA HALÉN, JUNIORITOIMITTAJA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *