| YLEINEN - ALLMÄN

Aarne Alligaattorin ”hoitaja” muuttaa Yhdysvaltoihin

Kauniaislaiset ovat tottuneet näkemään Aarne Alligaattorin auton katukuvassa, mutta myöhäiskesän jälkeen tapaamiset vähenevät. Aarnen luoja Macke Granberg perheineen muuttaa elokuussa Chicagoon ja jää Atlantin toiselle puolelle kahdeksi, kolmeksi vuodeksi.

– Meillä ei ole paluulippua, Macke sanoo.

Hänen vaimonsa Martina työskentelee kansainvälisessä lääkeyhtiössä ja on saanut kutsun töihin Chicagoon. Macke sanoo, että hän ehkä olisi ollut aiemmin se, joka olisi rimpuillut muuttoa vastaan. Nyt hän on sitä mieltä, että on mukavaa, että Martina saa toteuttaa itseään. Sitä paitsi on hauskaa, että lapset Naema ja Leo saavat lisää elämyksiä elämäänsä.

– Elämään kuuluu enemmän kuin vain minä, Macke sanoo.

Mutta, mutta olkaa rauhassa. Aarne Alligaattori ei häviä minnekään, vaan jatkaa elämää sekä digitaalisena että oikeassa maailmassa.

– Aarne panostaa enemmän digitaalisuuteen. En vielä tiedä missä muodossa se toteutuu, mutta etsin yhteistyökumppania, jotta voin alkaa toimia suuremmissa ympyröissä. Siis, toivottavasti työskentelen tämän kanssa Yhdysvalloissa. Ja jos en, niin minulla on aina uusia lauluja tulossa, ja voin jatkaa samassa hengessä kuin aiemmin. Nyt on silti tavoitteena, että Aarne Alligaattori kasvaa suuremmaksi, Macke sanoo.

Nykyisin Aarne löytyy ruotsiksi, suomeksi, tanskaksi, norjaksi, saksaksi ja pieneltä osin myös venäjäksi. Ja on myös saanut paljon suosiota Youtubessa, missä Aarne Alligaattoria on katsottu vähintään 130 miljoonaa kertaa vuoden 2017 jälkeen.

Nyt Macke voi ajatella panostavansa myös englanninkieliseen markkina-alueeseen. Hän tekee jo yhteistyötä Universal Music Swedenin ja Universal Music Denmarkin kanssa, ja näiden lisäksi työn alla on uusi yhteistyö, jota hän ei vielä paljasta.

– Uudet laulut tanskaksi ovat myös työn alla. Meillä on tosi paljon faneja Tanskassa. Viimeksi eilen lähetin Kauniaisista Tanskaan pehmoleluja, hän nauraa.

Liiketoiminta eri tuotteiden kanssa on kasvussa, mutta eivät tuota vielä voittoa. Tosin pehmolelut, kirjat, ynnä muut käyvät hyvin kaupaksi live-esityksissä.

Lavaesiintymiset jatkuvat

Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu ovat tosi suosittuja Ruotsissa, ja vuonna 2019 ryhmällä oli enemmän esityksiä Ruotsissa kuin Suomessa, noin 40-50 konserttia.

Aarne Alligaattori esiintyy myös tulevaisuudessa lavalla, vaikka Macke muuttaa ja solisti Tomas Nyberg jää hänkin tauolle. Uudet voimat ottavat vastuun konserteissa, mutta Aarne itse on kuten ennen.

Pandemian aikana on yhä useampi nähnyt Aarnen Youtubessa, mutta esityksiä ei ole.

– Mutta olimme Viking Linella “salaa” talviloman aikana. Ihmisiä oli hyvin vähän, ja siellä oli hyvin turvallista, Macke kertoo.

Nyt on mennyt reilu vuosi pandemian seurassa. Hän on hieman pettynyt, koska kunnat ja muut tilaisuuksien järjestäjät panivat lapun luukulle ja peruivat esiintymiset, kun korona iski.

– Musiikin esittäjät jätettiin oman onnensa nojaan, vaikka he ottavat suuren riskin taiteen takia. Bändi on pärjännyt koska jäsenet saavat elantonsa myös muualta kuin esiintymisistä, kertoo Macke, joka on tehnyt itseään tunnetuksi erilaisissa juontotehtävissä eri yhteyksissä.

Marcus ”Macke” Granberg

  • Syntynyt Kauniaisissa, mutta kasvanut Espoossa. ”Teini-ikäisenä asuin Haukilahdessa ja ennen sitä Tapiolassa. Kävin ensimmäiset kolme vuotta koulua Waterloossa Belgiassa.” Muutti takaisin Kauniaisiin vuonna 2009 ja rakensi talon pari vuotta sitten.
  • Naimisissa Martinan kanssa. Pariskunta tapasi jo päiväkodissa. Kaksi lasta, 16-vuotias tytär Naema, joka käy ensimmäistä luokkaa GGS:ssä, sekä 14-vuotias poika Leo, joka on Hagelstamskassa 8-luokalla.
  • Suosikkipaikka Granissa: “Meillä on koira, joten kaupungin luonto, Gallträsk, Kasavuori…”
  • Vapaa-ajalla: on osallistunut HBL:n liikuntahaasteeseen. ”Olen jättänyt voin, ja siitä olen ylpeä. Minulla on edelleen kuntosalikortti ja talvella olen pelannut usein pipolätkää Saharassa”, hän kertoo ja kannattaa tekojäätä Graniin.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *