| URHEILU - IDROTT

Handbollsfest i Grankulla – FM-brons till GrIFK:s damer

Glädjande besked för handbollssupportrarna i Grankulla: Grankulla IFK:s damlag vann över KyIF i den tvådelade bronsmatchen idag. Den fina säsongen avslutades därmed med bronsmedaljer.

Grunden för medaljerna i lades redan i den första matchen i Kyrkslätt. GrIFK tog greppet över matchen efter en jämn början och vann bortamatchen med 28-22. Utgångsläget till returen på hemmaplan var därmed strålande. Linnea Harms spelade piggt och var med sex mål den bästa spelaren i den första bronsmatchen.

I bronsreturen idag ställdes GrIFK mot ett taggat KyIF, som i den första matchen missade sina chanser på grund av nervositet. Nu var Kyrkslättslaget utan press och utmanade hemmalaget om bronsmedaljerna. Därför kom ingenting gratis för GrIFK och bronsmedaljernas öde var inte avgjort förrän slutsignalen ljöd.

Kyrkslättslagets tog till slut en knapp seger med 24-22. För Grankullalaget räckte ändå försprånget från den första matchen och bronsmedaljerna blev klara med det sammanlagda resultatet 50-46.

Resultat:

18.04             KyIF – GrIFK 22-28

24.04             GrIFK – KyIF 22-24

Grankulla IFK vann bronsmedaljerna med sammanlagt 50 – 46.

Grankulla IFK:s herrar kämpade också om bronset, men blev slutligen fyra. BK-46 var starkare i den tvådelade bronsmatchen med målen 60-54.

Resultat:

21.04                  GrIFK – BK-46 27-27

24.04                  BK-46 – GrIFK 33-27

Uppdaterad kl. 19.43.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *