| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Multisportläger en nyhet i Grani

Idrottsföreningarna i Grankulla förenar sina krafter och erbjuder nu ett alldeles nytt sommarläger, ett multisportläger. På lägret har barnen möjlighet att lära sej något nytt och pröva på både tennis, fotboll och freegym under ledning av erfarna ledare. 

Lägren ordnas i juni och i augusti, 21.-23.6. och 2.-6.8. Lägren erbjuder barn i åldern 6-12 år mångsidiga dagar med mycket idrott, nya kompisar och glädjen att lära sej något nytt. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna på lägret. 

GGF (Grankulla Gymnastikförening) var initiativtagare och ville utveckla ett alldeles nytt koncept tillsammans med de andra föreningarna i området. 

– Vi ville utveckla ett mångsidigt sommarläger, ett läger som det är lätt och roligt att delta i. Freegym är något nytt, både fartfyllt och mångsidigt. I freegym kombineras volter, styrketräning, gymnastik och parkour. Freegym passar väldigt bra för alla som är intresserade av idrott. När vi lägger till fotboll som är en lagsport och tennis som racketsport är vårt utbud väldigt mångsidigt och lockande, berättar Annukka Almenoksa, chefstränare i GGF. 

På bilden från vänster: Johanna Tiinus (GrIFK Fotboll), Susanne Mansner (Grani Tennis), Annukka Almenoksa (GGF).

GrIFK Fotboll vill också för sin del vara med och utveckla samarbetet mellan de olika idrottsgrenarna i Grankulla. 

– Genom att förena krafterna från tre olika grenar får vi läger med mångsidigt innehåll. I Grankulla har vi bra möjligheter för ett nära samarbete mellan de olika idrottsföreningarna. Både Grankulla stad och företag är välkomna med att utveckla detta koncept för idrott och välmående i vårt område, säger Johanna Tiinus från GrIFK Fotboll.

Den tredje idrottsgrenen på lägren är tennis.

– Varje gren har professionella tränare som har stor kunskap om sin gren och en stor vilja att utveckla både den egna verksamheten, samarbetet mellan föreningar och utbudet av all idrott för barn. Dessa sommarläger är en väldigt bra möjlighet för barn att få pröva på tre olika grenar under ledning av professionella och erfarna tränare och ledare. Förutom de tre huvudgrenarna kommer barnen också att få röra på sej, leka och spela andra spel under lägret. Genom dessa läger har vi också möjlighet att erbjuda arbete åt fler sommarledare, säger Susanne Mansner från Grani Tennis.

Lägren ordnas på centralidrottsplanen i Grankulla och i Grankulla bollhall. Lägertiden är varje dag mellan kl 8.30-15.30. På lägren serveras varje dag ett varmt mål mat. 

Som ledare på lägren fungerar både professionella tränare och sommarledare. P.g.a. den rådande covid-19 situationen hålls alla grupper små. 

– Vi följer hela tiden med situationen och behåller oss rätten till förändringar om situationen kräver det. Vi följer myndigheternas och föreningarnas anvisningar och restriktioner, säger arrangörerna. 

Anmälan via föreningarnas hemsidor. Information och förfrågningar: graninmonilajileiri@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *