| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Niko Nordströmin kirahvi Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa

Perjantaina 9.4. Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa (klo 18:30) näytetään kun kaupungin oma työntekijä Niko Nordström sahasi radan varressa olevan puukirahvin.

Kuvaus toteutettiin jo vuosi sitten, mutta koronan vuoksi editointi siirtyi. Sahaaminen kesti 6 tuntia ja kuvausryhmä kuvasi koko sen ajan.

Kirahviin liittyy tarina, jossa on mukana lehden avustaja Tarja Qvickström.

Tarja, Niko ja kirahvi.

– Olen tällainen puukirahvi-friikki ja toiveeni puukirahvista ikkunani alle kantautui Nikon korviin. Niko toiveeni sitten toteutti parin vuoden odottelun jälkeen ja sattumalta tämä tv-kuvaus osui sitten kirahviin. Niko kertoi kuvausryhmälle tämän taustatarinan ja niin siinä sitten kävi, että houkuttelivat myös minut kuvaukseen, sillä halusivat kirahvin tarinalle kasvot, Tarja kertoo.

Koska hänellä oli kotona puukirahveja entuudestaan 46 kpl, niin tämä ulkokirahvi sai luonnollisesti nimekseen Herra 47. Kirahvi kulkee siis nimellä Herra 47 myös kaupungin nettisivuilla löytyvältä puuveistosten reittikartalta: kauniainen.fi.

Niko Nordström on tehnyt veistoksia vuodesta 2009. Nordström on jo aiemmin kertonut KG:lle olevansa täysin itseoppinut veistäjä. Työssään Kauniaisten kunnossapidossa hän oppi erilaisia sahaustekniikoita ja ajatteli, että jossain vaiheessa voisi tehdä kaupungille jotain vähän enemmänkin. Idea lähti toteutumaan vuonna 2010.

Ylen ohjelma on myöhemmin myös nähtävissä Yle Areenassa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *