| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Eicca plockar upp maskerna som ligger och skräpar

Eicca Casteleijn, 13, har hittat en ny hobby under våren. Han plockar upp ansiktsmasker och annat skräp i naturen kring Klappträsk och i Grani.

 

Redaktionen fick frågan om vi inte kunde skriva en kort story om honom. Och det är klart, det gör vi gärna när man jobbar för en så god sak som Eicca.

– Jag har eget bankkort och har köpt skräpplockaren själv, säger han.

Det var just skräpplockaren som han hittade i affären, som ledde till hans nya hobby. Eicca har under senare tid fått väldigt många hejarop och tack på sociala medier, bl.a. i Lippajärvigruppen på Facebook, för sitt engagemang för miljön.

– Det här hör inte hemma i naturen, säger Eicca ofta när han plockar upp masker och annat skräp och gillar att se att soppåsen fylls. Här är han på jakt kring Gallträsk, där läget var fint med lite skräp i naturen.

Eicca har en intellektuell funktionsnedsättning och adhd. Han kan varken läsa eller skriva, men gillar att spela spel typ Brawl Stars och Angry Birds på sin telefon och älskar lastbilar, traktorer, tåg och speciellt att kolla på grävmaskiner då de jobbar.

– Han ville köpa plockaren och föreslog själv att han ska börja plocka skräp, berättar hans pappa Marco Casteleijn.

Hans nya hobby har varit fin för hela familjen på fem personer, eftersom Eicca tidigare inte haft tålamod gå ut promenera, berättar mamma Regina Casteleijn-Osorno.

– Det här har varit fantastiskt för oss! Vi har köpt tre skäpplockare till ifall Eiccas skulle gå sönder, säger hon.

Eicca är också aktiv inom idrotten. När KG träffar honom vid Gallträsk är han på väg till träningar med sitt basketlag, Puhu Juniorit. Under pandemin har han saknat simningen, en annan gren han gillar.

Heja Eicca och tack för ett bra initiativ!

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *