| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Eicca poimii maskeja maasta ja kerää roskia

Eicca Casteleijn, 13, löysi keväällä uuden harrastuksen. Hän kerää kasvomaskeja ja muuta roskaa luonnosta Lippajärven alueella ja Granissa.

Toimitukseen otettiin yhteyttä ja kysyttiin voisiko hänestä kirjoittaa pienen jutun. Selvähän se, teemme jutun mielellämme, kun toimii noin hyvän asian puolesta kuin Eicca.

– Minulla on oma pankkikortti ja olen itse ostanut roskapihdit, hän sanoo.

Juuri roskapihdit hän löysi kaupasta, ja ne johdattivat hänet uuden harrastuksen pariin. Eicca on saanut viime aikoina kuulla paljon kannustusta, ja saanut kiitosta muun muassa Lippajärven Facebook-ryhmässä toiminnastaan luonnon puolesta.

– Tämä ei kuulu luontoon, sanoo Eicca usein, kun hän kerää maskeja ja muita roskia, ja seuraa mielellään roska-astian täyttymistä. Tässä hän on etsimässä roskia Gallträskillä, jossa tilanne on aika hyvä. Roskia on luonnossa vähän.

Eicalla on kehityshäiriö ja adhd. Hän ei osaa lukea eikä kirjoittaa, mutta hänestä on kivaa pelata Brawl Starsien ja Angry Birdsien tapaisia pelejä puhelimellaan. Hän rakastaa kuorma-autoja, traktoreja, junia ja erityisesti kauhakuormaajien seuraamista, kun ne ovat työssä.

– Hän halusi ostaa pihdit ja ehdotti itse, että alkaa kerätä roskia, kertoo hänen isänsä Marco Casteleijn.

Hänen uusi harrastuksensa on sopinut hyvin koko viisihenkiselle perheelle, etenkin kun Eicalla ei aiemmin riittänyt keskittymiskykyä ulkoiluun, sanoo äiti Regina Casteleijn-Osorno.

– Tämä on ollut ihanaa meille kaikille! Olemme ostaneet kolmet roskapihdit varalle, jos vaikka Eican pihdit hajoaisivat, hän sanoo.

Eicca on myös innokas urheilija. Kun KG tapasi hänet Gallträskin luona, hän oli menossa koripallojoukkueensa Puhu Juniorien harjoituksiin. Pandemian aikana hän on ikävöinyt uintia. Se on toinen laji, josta hän pitää.

Hyvä Eicca ja kiitos hienosta aloitteellisuudesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *