| URHEILU - IDROTT

GrIFK klar för fotbollssäsongen

Den 2 juni sätter fotbollssäsongen äntligen igång på Grankulla centralplan. Då ställs GrIFK mot VJS från Vanda som steg till Herrtvåan i fjol.

Förra säsongen var svår för Grankulla på grund av coronarestriktionerna och GrIFK tvingades överraskande kämpa mot nedflyttning. Nu är laget mer berett inför säsongen och siktar med nya chefstränaren Jyri Nieminen mot toppstriden i serien.

Mångåriga GrIFK-anfallaren Petter Meyer berättar att träningssäsongen gått enligt planerna och att lagets spel har utvecklats bra under träningsperioden. Trots att upplägget inte förändrats så värst mycket har den nya träningsledningen bidragit nya taktiska element och positiva förändringar till spelsättet.

– Det är en bra blandning av Granis gamla pressande stil och bra spel med bollen.

Hård konkurrens

Den kommande säsongen har Grankulla IFK ett konkurrenskraftigt lag. En stor del av fjolsäsongens grundtrupp fortsätter och samtidigt har laget förstärkts med både egna juniorer som spelare från grannklubbarna.

Den utvidgade truppen bidrar till en verklig konkurrens om spelarpositionerna, vilket Meyer tycker är en absolut positiv grej. I laget finns nu 22 spelare som kan skickas ut på planen och var och en måste förtjäna sin plats.

– Man måste på riktigt kämpa och lyckas för att få spela.

Omar Khary, som också spelat i FM-ligan, kommer från TPV och förstärker laget på mittfältet. Vertti Tiilikainen, från GrIFK:s eget juniorlag, har gjort bra i från sig under träningsmatcherna och bidrar med mer konkurrens om anfallets spelarpositioner.

Jämn serie

Herrtvåans 12 lag spelar en dubbel serie och vinnaren avancerar till Ettan. GrIFK spelar i zon B, som på förhand sett verkar bestå av jämbördiga lag.

– Det ser ut som en verkligen jämn serie och marginalerna blir små. Det viktiga är att kunna vända jämna matcher till vår fördel och seger, säger Meyer.

Enligt Meyer är både PIF och KaaPo zonens favoriter, men GrIFK:s huvudmotståndare är från Esbo, derbymotståndaren är utan tvivel Espoon Palloseuraa (EPS).

GrIFK:s målsättning är att utveckla matcherna till tillställningar med både fotboll och någonting annat. Klubben kommer att satsa extra på säsongspremiären (2.6) och sommarens temadagar (13.6 familjedag – 22.8 klubbdag) ifall offentliga evenemang tillåts på sommaren.

GrIFK:s hemmamatcher i juni:

Ons 2.6 kl. 18.30 GrIFK – VJS

Sö 13.6 kl. 18.30 GrIFK – Ilves-Kissat

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *